ArtPC Pulse de la Samsung este un computer premium cu un sistem audio inedit

12.10.2016
ArtPC Pulse de la Samsung este un computer premium cu un sistem audio inedit

Ultimii câţiva ani au reprezentat o adevărată revoluţie a designului pe piaţa de PC-uri, avansul tehnologic facilitând realizarea unor dispozitive mai mici sau mai mari, cu diverse forme, care să satisfacă nevoile oricărui tip de utilizator. Un trend pornit de Apple în 2013 este computerul cilindric, care poate fi afişat cu mândrie pe un birou, iar HP, MSI şi acum Samsung au răspuns cu alternative la Mac Pro. Samsung încearcă însă să se distanţeze de mediul profesional, ArtPC Pulse, un PC orientat către consumatorii de conţinut multimedia.

ArtPC vine într-o formă cilindrică şi este echipat cu toate port-urile necesare pentru a asigura compatibilitate cu orice dispozitiv periferic de pe piaţă. Acesta include de asemenea un sistem audio realizat de Harman/Kardon care asigură redarea sunetului la 360 de grade. Partea de sus, unde se află difuzoarele este decorată cu o bandă de LED-uri, care asigură lumină ambientală.

La interior Samsung a integrat în ArtPC Pulse un procesor Core i5 la 2,7 GHz, 8 GB memorie RAM şi o placă grafică Radeon RX460 de la AMD, care este potrivită pentru jocuri nepretenţioase şi redare de conţinut video 4K, însă nu pentru gaming high-end sau VR. Pe partea din spate se regăsesc patru port-uri USB, un USB Type-C, un port HDMI pentru conectarea unui monitor, Ethernet pentru reţea, un locaş pentru card-uri SD şi un jack audio.

Samsung va aduce pe piaţă ArtPC Pulse pe 28 octombrie, la preţul de 1.200 de dolari. Făcând un calcul rapid, preţul componentelor este mult mai mic în cazul în care doriţi să cumpăraţi un computer la fel de performant dintr-un magazin de specialitate, însă adaosul este justificat de companie prin design şi un sistem audio inedit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult