HP lansează OMEN X, un PC desktop cu design deosebit, adresat pasionaţilor de jocuri

17.08.2016

Prezentat alături de laptopul OMEN 17, ecranul curbat OMEN X şi accesoriile OMEN with SteelSeries, OMEN X este un PC adresat pasionaţilor de jocuri, realizat pe un şasiu care permite personalizarea în detaliu a componentelor folosite.

Desktopul OMEN X a fost construit pentru jucătorii înrăiţi, care au nevoie de super performanţă, într-un şasiu complet personalizabil – o caracteristică pe care nu o întâlnim adesea la producătorii de PC-uri tradiţionale”, a spus Louis Perrin, Director Consumer Products al EMEA Personal Systems, HP Inc. „Inginerii HP au creat un design unic, care maximizează controlul temperaturii cu ajutorul componentelor standard ale industriei, astfel încât adevăraţii pasionaţi să se bucure de cele mai noi sisteme hardware, care să le permită să obţină mereu performanţă maximă printr-un produs personalizat conform nevoilor lor.”

Dotările OMEN X sunt o extensie a portofoliului unificat de gaming HP anunţat în luna mai, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa de gaming cu fiecare dolar investit în plus. Brandul OMEN X se axează pe reconstruirea şi personalizarea produselor, cu scopul a livra echipamente inovatoare pentru clienţii din zona de gaming.

Sistemul HP OMEN X poate accepta până la două plăci NVIDIA GeForce GTX 1080 şi foloseşte procesoare Intel Core i5/i7 din 6-a generaţie, oferind inclusiv posibilitate de overclocking. Ajutate de chipsetul grafic VR-Ready, PC-urile OMEN X pot asigura o experienţă optimă în jocurile de Realitate Virtuală (VR) şi rula jocuri de categorie AAA în condiţii optime de performanţă chiar şi la rezoluţia 4K.

HP a proiectat un management termic superior, care le oferă gamerilor posibilitatea să îşi păstreze PC-ul la o temperatură optimă, beneficiind astfel de performanţe optime şi întregul potenţial al hardware-ului. Sistemul de ventilaţie este separat în trei camere interne distincte, care separă componentele şi împiedică propagarea căldurii degajate către alte componente sensibile la temperaturi înalte. De asemenea, desktopul OMEN X permite adăugarea unui sistem de răcire pentru până la trei coolere cu lichid de 120 mm, cu guri de aerisire montate în partea superioară şi un suport care ridică carcasa de pe sol pentru a pătrunde mai mult aer rece, oferind o ventilaţie completă.

Alte caracteristici de top includ:

  • Softul OMEN Control asigură un control complet asupra designului, permiţând modificarea luminii LED şi ajustarea luminozităţii în timp real;
  • Şasiul respectă standardele industriei pentru upgrade-uri fără probleme;
  • Acces fără instrumente la componentele interne şi un set de unelte ascunse în carcasă pentru a uşura upgrade-urile.

Gamerii care preferă să-şi construiască singuri PC-urile îşi pot achiziţiona o carcasă goală OMEN X, ca soluţie separată pentru o experienţă completă şi captivantă de tip do-it-yourself (DIY) PC. Carcasa independentă oferă aceleaşi beneficii termice ale designului cu trei camere, transformând construcţia personalizată într-o experienţă aşteptată de utilizatorii finali.

Laptopul OMEN 17, cu plăci grafice NVIDIA

Cel mai nou laptop OMEN, cu diagonala de 17,3 inch (43,9 cm), este unul dintre cele mai performante laptopuri de gaming de pe piaţă, fiind totodată foarte uşor de transportat, cu dimensiuni de doar 32,9 mm grosime şi o greutate de 3,2 kg.

Laptopul OMEN 17 este conceput pentru gameri şi oferă o experienţă captivantă şi flexibilitate. Noile caracteristici includ:

  • Cele mai noi chipset-uri grafice NVIDIA GeForce® GTX 1060 şi 1070
  • Tehnologia G-SYNC – optimizează jocurile prin sincronizarea ratei de refresh a ecranului cu cea a GPU-ului;
  • Patru difuzoare cu sistem audio Bang & Olufsen şi HP Audio Boost
  • Ataşarea unui mini Display Port, pentru streaming dual 2K sau 4K;
  • Rezoluţia ecranului de până la 4K, cu 300 cd/m2
  • Suport VR-Ready
  • Baterie Li-polymer de 95 W
  • Ecranul Curbat OMEN X HP
  • Pentru a completa ecosistemul OMEN, HP introduce ecranul curbat OMEN X, primul de la HP care oferă tehnologia NVIDIA G-Sync.

OMEN HP cu SteelSeries

Pentru a completa şi a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor cu noua gamă OMEN, HP a început să colaboreze cu SteelSeries pentru introducerea unei linii de accesorii concepută să sporeasă gameplay-ul şi competitivitatea:

  • Căştile OMEN cu SteelSeries au o construcţie uşoară, pentru a răspândi uniform greutatea pe întreaga bandă, permiţându-le gamerilor să se joace mai mult timp şi mult mai confortabil;
  • Tastatura OMEN cu SteelSeries permite personalizarea cu peste 16,8 milioane de culori, pentru a crea un model unic, şi schimbarea acestora în funcţie de acţiunile din gameplay;
  • Mouse-ul OMEN cu SteelSeries include caracteristici pentru o performanţă de neegalat, inclusiv de personalizare, cum ar fi iluminare RGB, 6 butoane complet programabile pentru acţiune rapidă şi accelerare hardware zero pentru mişcări 1:1 de precizie şi urmărire;
  • Mouse Pad-ul OMEN cu SteelSeries asigură calitate înaltă, bază de cauciuc antiaderent şi precizia pe care se bazează profesioniştii, cu o suprafaţă durabilă şi netedă.

Platforma software OMEN este preinstalată pe PC-urile OMEN şi este oferită pentru tastatura şi mouse-ul OMEN, permiţându-le jucătorilor să profite cu uşurinţă de multiplele sale caracteristici, prin suportul de platforme pe care îl oferă şi sistemul de sincronizare cloud care asigură mereu setările preferete pentru clienţi.

Preţuri şi disponibilitate                                                                                                                            

Desktopul OMEN X va fi disponibil în EMEA în luna septembrie, pornind de la preţul de 2.229 euro, cu şasiul independent OMEN X începând de la 599 euro.

Ecranul curbat OMEN X by HP va fi disponibil în EMEA de la începutul anului 2017.

Laptopul OMEN cu diagonala de 17,3” va fi disponibil în EMEA din septembrie, începând de la 1.499 euro.

Accesoriile OMEN by HP with SteelSeries vor fi disponibile în EMEA în septembrie, pornind de la preţul de 79,99 euro pentru căştile OMEN, 99,99 euro pentru tastatura OMEN, 59,99 euro pentru mouse-ul OMEN şi 19,99 euro pentru mouse pad-ul OMEN.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult