HP Z2 Mini – prima mini staţie grafică destinată utilizatorilor din zona CAD

18.11.2016
HP Z2 Mini - prima mini staţie grafică destinată utilizatorilor din zona CAD

Creat pentru milioanele de utilizatori CAD, care şi-au dorit hardware de dimensiuni mai mici dar fără a pierde silenţiozitatea şi performanţa unui PC de dimensiuni normale, HP Z2 Mini oferă puterea unui server într-o carcasă de 5.8 x 21.5 cm, cu 90% mai mică decât sistemele tower tradiţionale.

Bazându-se  pe succesul lui HP Z240 SFF, mini staţia de lucru HP Z2 este de două ori mai puternică decât orice mini PC comercial existent astăzi pe piaţă şi poate să fie conectat simultan chiar şi la 6 monitoare.

Atunci când creezi forme arhitecturale complexe, nevoia de a folosi tehnologie de ultimă oră este esenţială”, a declarat Daniel Libeskind, arhitect de renume mondial şi fondatorul Studio Libeskind4. “Viteza de creaţie şi complexitatea proiectelor au crescut permanent, iar sistemele de calcul performante, precum staţiile grafice HP, ajută ca viziunea designerilor să prindă viaţă rapid”.

HP Z2 Mini foloseşte procesoare Intel Xeon de ultimă generaţie, grafică profesională de la NVIDIA şi unităţi de stocare HP Z Turbo Drive pentru accesarea rapidă a fişierelor de mari dimensiuni.

HP Z2 Mini, prima staţie grafică mini din lume, aduce puterea de calcul şi versatilitatea într-un format mai mic cu un design reprezentativ”, a declarat Gwen Coble, Director al diviziei Workstation, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, EMEA, HP Inc.

HP a redefinit în 2009 conceptul de staţie grafică, odată cu lansarea seriei HP Z, iar acum o face din nou, reinventând categoria cu mini staţiile de lucru HP Z2 – combinaţia ideală de dimensiune, eleganţă şi putere de calcul, special creată pentru clienţii şi partenerii noştri.”

Conceput pentru spaţiul de lucru al viitorului

Cum spaţiile de birouri devin tot mai înghesuite, sectorul de business are din ce în ce mai multă nevoie de staţii de lucru mai mici, aşa cum este HP Z2 Mini. Datorită formei foarte compacte, HP Z2 Mini seamănă mai degrabă cu un super calculator al viitorului decât cu un PC actual. HP Z2 Mini încorporează ADN-ul seriei HP Z, inclusiv certificările ISV plus experienţa acumulată în urma a 368.000 de ore de testare a calităţii.

Preţ şi disponibilitate:

Staţia grafică HP Z2 Mini va fi disponibilă în România la jumătatea lunii ianuarie, la un preţ începând de la 850 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult