iFixit: Microsoft Surface Studio poate fi upgradat parţial, însă display-ul este greu de reparat

iFixit: Microsoft Surface Studio poate fi upgradat parţial, însă display-ul este greu de reparat

Cum era de aşteptat, iFixit a defăcut noul computer All-in-One Surface Studio de la Microsoft şi a analizat cât de potrivit este pentru upgrade-uri şi reparaţii. Spre diferenţă de Apple, care a integrat mai toate componentele pe placa de bază a noilor sale computere, Microsoft a păstrat câteva componente standard, însă nu foarte multe, pe noul său computer. Cu toate acestea, problemele care ar putea apărea la display nu par să aibă soluţii tocmai simple.

Baza computerului este cea care ascunde majoritatea componentelor care îl alimentează şi „motorizează”. Aici se regăsesc procesorul şi cipul grafic, ambele în variante de laptop, deci integrate pe placa de bază, cât şi memoria RAM, care este de asemenea liptă şi nu poate fi upgradată. Singurele componente care pot fi scoase şi înlocuite uşor sunt cele două coolere şi radiatoare, sursa de energie şi cele două unităţi de stocare: un SSD în format M.2 şi un HDD standard pe SATA 3.

Piciorul cu pivoţi care leagă monitorul de bază pare să fie uşor de scos, însă nu este tocmai uşor de reparat, având în vedere că foloseşte pieze specializate şi arcuri. Monitorul în schimb pare să fie foarte complicat, repararea sa fiind destul de complicată, dacă nu imposibilă. Deşi poate fi dezasamblat destul de uşor, în construcţia acestuia sunt integrate şi alte componente mai delicate precum un sistem de sunet, camere video şi senzori de mişcare, care folosesc propriul procesor ARM pentru a comunica cu sistemul.

iFixit a acordat nota 5 din 10 pentru gradul de reparaţii care pot fi realizate de către utilizator, menţionând însă că trebuie configurat de la început cu destul RAM şi procesor puternic, în timp ce spaţiul de stocare poate fi mărit fără probleme şi după cumpărare. Pentru comparaţie, noul MacBook Pro cu Touch Bar a primit nota 1 din 10 de la iFixit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult