Surface Hub 2 de la Microsoft doreşte să schimbe modul în care colaborăm cu colegii de birou

16.05.2018
Surface Hub 2 de la Microsoft doreşte să schimbe modul în care colaborăm cu colegii de birou

Gama de dispozitive Surface s-a urnit cam greu, însă în ultima perioadă Microsoft pare să se bucure de succesul dorit, dispozitivele Surface 4, Surface 4 Pro, SurfaceBook şi Surface Laptop fiind printre principalele recomandări pentru alternative pentru birou la dispozitivele mobile de la Apple. Surface Hub, ecranul 4K imens dedicat spaţiilor de lucru nu a fost atât de popular însă, Microsoft livrând astfel de dispozitive (scumpe) către aproximativ 5.000 de clienţi. Compania speră ca noul Surface Hub 2 să rezolve această problemă, promiţând versatilitate crescută şi funcţionalitate care să încurajeze lucrul în echipă.

Surface Hub 2 este un ecran de 50,5” cu rezoluţie neobişnuită 4K+ (Microsoft nu a comunicat rezoluţia reală). Acesta vine pe un format 3:2, asemeni altor dispozitive din gama Surface, fiind orientat 100% către colaborare şi productivitate. Acesta este la bază un PC cu Windows 10, pe care rulează o interfaţă schimbată, adaptată la modul de lucru „pe perete”. Surface Hub 2 poate fi montat pe perete sau pe un suport mobil şi poate fi reorientat oricând din mod portrait în lansdscape, datorită unui suport foarte avansat dezvoltat în colaborare cu Steelcase.

Software-ul adaptează conţinutul afişat la orientarea display-ului în timp real, un efect pe care l-am mai văzut doar pe Snapchat, în materialele video înregistrate cu ochelarii Spectacles. Evident, software-ul este integrat cu software-ul de colaborare Teams şi cu suita Office, deci colaborarea între membrii ai unui singur spaţiu de lucru comun ar trebui să fie posibilă fără prea multe piedici, în cazul în care toţi angajaţii folosesc sisteme cu software Microsoft.

Mai mulţi utilizatori pot să se autentifice pe Surface Hub 2 simultan, schimbarea putând fi realizată printr-o simplă atingere a senzorului de amprentă. De asemenea, Microsoft laudă capabilitatea de a oferi conversaţii video prin Skype cu persoane care apar în mărime naturală. Întrucât nu există momentan un Surface Hub 2 de dimensiuni mai mari, Microsoft oferă celor care îşi doresc ceva mai mare posibilitatea de a lega până la patru astfel de dispozitive între ele, pentru a afişa o singură imagine continuă, cu margini negre, desigur.

Momentan nu există o dată de lansare sau un preţ, Microsoft dezvăluind însă că anumite companii vor putea să testeze acest model anul acesta, urmând ca în 2019 să fie disponibil şi comercial. Cu siguranţă însă, fiecare unitate va costa câteva mii de euro, fiind o soluţie dedicată exclusiv companiilor. Asta nu înseamnă că cineva cu destui bani nu va putea să cumpere un Surface Hub 2, însă probabil că sunt foarte puţine scenarii de utilizare a unui ecran tactil mare acasă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult