Zen AiO ZN270IE: o nouă alternativă la iMac de la ASUS

10.04.2017
Zen AiO ZN270IE: o nouă alternativă la iMac de la ASUS

ASUS a dezvăluit noul Zen AiO cu display cu diagnonală de 27” şi procesoare Kaby Lake, care va ocupa locul de top din gama sa de computere All-in-One. Acesta beneficiază de acelaşi design care a consacrat seria în 2015, când au fost prima dată prezentate, schimbând însă multe dintre componentele din interior. Cu toate acestea însă, compania încearcă să păstreze un nivel de performanţă de medie, noul Zen AiO ZN270IE fiind mai degrabă recomandat pentru consumul de multimedia şi muncă de birou.

Ecranul de 27” este bazat pe un panou IPS care beneficiază de rezoluţie Full HD şi poate fi configurat să includă şi capabilităţi touch, în cazul în care vă doriţi asta. Zen AiO ZN270IE poate fi livrat în două variante, cu procesor Intel Core i7-7700T, cu patru nuclee, 8 fire de execuţie şi frecvenţă de 2,9 GHz (3,8 boost), sau cu Intel Core i6-7400T, cu patru nuclee, patru fire de execuţie şi frecvenţă de 2,4 GHz (3 GHz în boost).

Restul de componente sunt în mare parte identice în ambele configuraţii. Există un cip grafic dedicat din generaţia precedentă: NVIDIA GTX 940MX cu 2 GB, pe lângă cipul grafic Intel HD Graphics care vine integrat în procesor, opţiuni de configurare de la 4 la 16 GB memorie RAM DDR4, SSD de 512 GB, HDD de 1 sau 2 TB, şi conexiuni wireless Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi 802.11ac.

La capitolul conectivitate, Zen AiO ZN270IE vine cu un HDMI IN, un HDMI OUT, mufe jack pentru căşti şi microfon, patru mufe USB 3.0, două USB 2.0, Ethernet pentru reţea prin cablu şi un card reader SD. Sistemul audio este bazat pe tehnologia harman/kardon şi beneficiază de patru difuzoare de 3W, în timp ce camera web vine în două „arome”. Varianta standard, fără touchscreen, beneficiază de un webcam de 1 megapixel obişnuit, în timp ce modelul Zen AiO cu touchscreen beneficiază de o cameră Intel RealSense cu compatibilitate Windows Hello.

Nu este momentan disponibil un preţ sau o dată de lansare pentru noile Zen AiO cu ecran de 27”, însă cu siguranţă preţul va fi mai mare decât în cazul celor cu display mai mic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult