ADATA lansează hard disk-uri portabile cu până la 5 TB spaţiu de stocare

20.04.2018
ADATA lansează hard disk-uri portabile cu până la 5 TB spaţiu de stocare

ADATA a anunţat lansarea în România a două noi modele de hard disk-uri externe portabile. Acestea se numesc HV300 şi HD330 şi vin în capacităţi mari şi design-uri exterioare atrăgătoare. Având în vedere că  SSD-urile sunt acum recunoscute pentru viteza de transfer ridicată, pe piaţa de HDD-uri, producătorii încearcă să crească din ce în ce mai mult capacitatea de stocare, aceste dispozitive fiind perfecte pentru arhivarea diverselor proiecte, fotografii sau înregistrări video.

HV300 este un model foarte subţire, acesta măsurând doar 10,3 mm în profil. Acesta este potrivit pentru a fi purtat în majoritatea buzunarelor obişnuite ale genţilor sau ghiozdanelor  şi oferă un design elegant, cu plastic lucios în partea de sus. Acesta vine în patru culori (alb, roşu, albastru şi negru) şi se conectează la un computer folosind mufa microUSB 3.1.

Fiind livrat în variante de 1, 2, 4 şi 5 TB, acest model poate fi o soluţie atractivă pentru cei care lucrează cu multe materiale video 4K, spune ADATA. Nu în ultimul rând, HV300 beneficiază de protecţie anti-şoc, capul de citire fiind oprit şi îndepărtat de platan atunci când este detectată mişcare bruscă, în timp ce software-ul HDD to GO poate cripta datele folosind un algoritm AES pe 256 de biţi.

Modelul HD330 este însă dedicat celor care au nevoie de o protecţie şi mai mare la şocuri. Pe lângă sistemul de protecţie împotriva sectoarelor defecte, acesta beneficiază şi de o carcasă cu inserţii de silicon care absoarbe şocurile. Aceasta ar trebui să proteşeze unitatea de stocare şi de stropi de lichid, ceva ce HV300 nu oferă.

În rest, capabilităţile lui HD330 sunt similare, acesta fiind livrat tot în variante de 1, 2, 4 sau 5 TB, în timp ce software-ul HDD to GO cu criptare pe 256 de biţi este livrat alături de acesta.

Cele două modele vor fi disponibile în curând în oferta magazinelor de specialitate din România. Preţurile încă nu au fost comunicate în mod oficial.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult