ASUS doreşte să dezvolte propriul HoloLens

20.10.2015
ASUS doreşte să dezvolte propriul HoloLens

HoloLens este de departe cel mai interesant produs pe care Microsoft se pregăteşte să îl lanseze. Acesta încearcă să ofere o alternativă la realitatea virtuală cu ajutorul unui sistem sofisticat de proiecţie a unor holograme pe display-ul din faţa utilizatorilor şi va folosi Windows 10 pentru a oferi un mediu de dezvoltare simplu pentru oricine este interesat să creeze noi experienţe cu ajutorul său. Se pare însă că Microsoft nu sunt singurii interesaţi de dezvoltarea acestei tehnologi, ASUS anunţându-şi deja intenţia de a dezvolta un dispozitiv similar.

Conform CNET, compania taiwaneză a pornit deja o discuţie cu Microsoft pentru a crea un astfel de headset cu display holografic, însă momentan încă nu a început un demers de producţie. Întrucât este vorba despre o categorie nouă de produse, ASUS încă ia în considerare diverse aspecte ale procesului de dezvoltare, ceea ce sugerează că va mai trece multă vreme până când vom primi un anunţ oficial. Interesant este faptul că Microsoft consideră că HoloLens nu ar trebui să rămână o tehnologie proprietară şi că cei de la conducerea companiei sunt deschişi la dialoguri despre acest subiect.

Momentan, Microsoft nu a anunţat decât o variantă dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii şi jocuri, HoloLens Dev Kit, care costă 3000 de dolari şi vine cu toate instrumentele necesare pentru realizarea de software. Avantajul acestui dispozitiv este faptul că nu trebuie să fie conectat la un computer, toate componentele necesare fiind integrate în carcasă. Nu este clar dacă designul impunător prezentat în diversele conferinţe Microsoft va fi cel final, sau dacă vom avea de a face cu o variantă mai compactă în final. Probabil că până când companiile producătoare de hardware precum ASUS vor ajunge să lanseze o variantă proprie de HoloLens, acesta va semăna mai degrabă cu o pereche de ochelari de soare şi nu cu un headset de realitate virtuală transparent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult