ASUS lansează ROG Strix Flare şi ROG Strix Fusion 500, periferice de PC pentru gameri entuziaşti

02.04.2018
ASUS lansează ROG Strix Flare şi ROG Strix Fusion 500, periferice de PC pentru gameri entuziaşti

ASUS a lansat la sfârşitul săptămânii trecute două noi periferice de gaming din gama ROG Strix: tastatura mecanică Flare şi căştile 7.1 Fusion 500. Acestea fac parte din gama de medie a brand-ului de gaming ROG Strix, fiind orientate atât către fanii eSports, cât şi către gamerii „de acasă” cu pretenţii. Desigur, luminiţele nu pot lipsi de pe astfel de produse.

Tastatura ROG Strix Flare beneficiază de un format al tastelor US standard, fiind echipat cu switch-uri Cherry MX RGB. Tastatura poate fi livrată cu patru dintre modelele de la Cherry, utilizatorii putând alege varianta preferată: Red, Brown, Blue şi Black. Fiind o tasatură dedicată gamerilor, au fost implementate tehnologii anti-ghosting pentru a asigura că fiecare apăsare oferă o comandă precisă, indiferent de numărul de taste apăsate simultan.

Personalizarea este cuvântul cheie pentru această tastatură, luminiţele de sub taste, dar şi din laterale putând fi configurate folosind aplicaţia ROG Armoury II, o variantă îmbunătăţită a software-ului proprietar pe care l-am întâlnit în trecut la tastatura ROG Claymore. Desigur, LED-urile pot fi sincronizate cu restul sistemului, în cazul în care acesta este echipat cu alte dispozitive Aura RGB, precum plăci de bază, plăci video şi alte componente ASUS cu luminiţe. În partea de sus există un accesoriu transparent realizat din plexiglass, care poate fi personalizat prin gravură sau poate fi înlocuit cu o componentă imprimată 3D care să reprezinte un logo personalizat.

Gamerii mai pretenţioşi vor fi bucuroşi să audă că nu au fost adăugate taste în plus pentru „macro-uri” pe ROG Strix Flare. Singurele butoane non-standard sunt cele pentru control multimedia, cu o rotiţă mare pentru volum, amplasată în partea stângă. Tastatura se livrează şi cu un palmrest care se ataşează şi detaşează uşor.

Căştile Strix Fusion 500 sunt însă mai degrabă orientată către cei care concurează în competiţii eSports. Acestea vin echipate cu un sistem de iluminare RGB care poate fi sincronizat între membrii echipei, aplicaţia Aura Headset de pe smartphone putând controla simultan mai multe perechi de căşti (funcţie dedicată echipelor). Desigur, sistemele cu Aura Sync vor putea comunica fără probleme cu aceste căşti pentru sincronizarea efectelor luminoase.

Pe cupa din dreapta, ASUS a integrat un senzor tactil care poate asigura ajustarea volumului şi control pentru redare multimedia, această suprafaţă fiind folosită şi pentru sincronizarea mai multor perechi de căşti atunci când este necesară.

La capitolul tehnologie audio, ROG Strix Fusion 500 beneficiază de hardware de top, precum un DAC ESS 9018 şi un amplificator digital ESS Sabre 9601K, unele dintre cele mai performante componente de acest gen de pe piaţă. Sunetul surround 7.1 a fost dezvoltat alături de compania Bongiovi Acoustics, care a ajutat la realizarea de profile personalizate pentru jocuri populare precum PUBG şi Overwatch. Acestea vor ajuta jucătorii să identifice mult mai uşor sursa sunetelor din joc. Asemeni altor căşti de acest gen de pe piaţă, ASUS livrează ROG Strix Fusion 500 cu două perechi de bureţi pentru cupe: una realizată din piele ecologică şi una din material textil.

Ambele produse noi din gama ROG Strix de la ASUS vor ajunge pe piaţă în viitorul foarte apropiat (începutul lunii în curs), la preţuri destul de „piperate”. Tastatura ROG Strix Flare va fi disponibilă la preţul de 800 lei pe piaţa locală, în timp ce căştile ROG Strix Fusion 500 vor ajunge pe rafturile magazinelor la preţul de 850 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult