Boxa HomePod va debuta în luna februarie. Va fi lansată cu funcţionalitate redusă

25.01.2018
Boxa HomePod va debuta în luna februarie. Va fi lansată cu funcţionalitate redusă

Boxa inteligentă HomePod de la Apple are acum o dată de lansare, însă aceasta nu va fi disponibilă în toate regiunile simultan. Momentan, aceasta va debuta pe 9 februarie în Statele Unite, Marea Britanie şi Australia, urmând ca alte regiuni să primească boxa în magazine în primăvara acestui an. Desigur, regiunile prioritare vor fi cele cu suport nativ pentru Siri, însă nu toate funcţiile promise vor fi disponibile la lansare.

Comenzile pentru HomePod încep pe 26 ianuarie, preţul fiind stabilit la 349 dolari, un preţ nu foarte scump având în vedere preţul altor boxe inteligente premium de pe piaţă. Din păcate însă, funcţionalitatea promisă anul trecut în vară va fi limitată iniţial. Funcţia AirPlay 2 care asigură redarea de conţinut pe mai multe dispozitive din casă nu va fi prezentă la lansare şi nici capabilitatea de conectare a două boxe HomePod pentru redare stereo. Acestea vor fi adăugate mai târziu printr-un update software, care probabil se va lansa simultan cu lansarea lui iOS 11.3.

Asistenta virtuală Siri va fi disponibilă într-o formă limitată pe boxa HomePod, putând interacţiona cu un număr mai mic de aplicaţii, majoritatea din portofoliul Apple. Desigur, capabilităţile sale vor fi extinse în timp prin actualizări software, însă nu este clar dacă aceasta va putea funcţiona alături de aplicaţii concurente precum Spotify sau Google Music.

Se pare că lansarea HomePod va fi mai degrabă dedicată testării pieţei şi adunării de feedback din partea utilizatorilor, aceasta urmând să evolueze în timp. Având în vedere că va fi singurul dispozitiv de pe piaţă din această categorie cu compatibilitate Siri şi integrare fără bătăi de cap în ecosistemul iOS/macOS/tvOS, fanii Apple care căutau alternative de la Google sau Amazon au acum o opţiune mult mai simplă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult