Infocus LP70+, mic şi fierbinte

11.10.2007
Infocus LP70+, mic şi fierbinte

Infocus LP70+ încape într-o palmă (6,4×19,8×15,5 cm) şi cântăreşte (1,1 kg) mai puţin decât un notebook, drept care e o escortă potrivită pentru oamenii de afaceri care îl duc în geantă la prezentări “în deplasare”.

Infocus LP70+

Instalare

”Marea” operaţiune de instalare a videoproiectorului se rezumă la conectarea cablului video la computer. Bineînţeles, după ce ai pornit videoproiectorul care se alimentează de la priză. LP70+ detectează automat semnalul de la computer şi afişează pe perete (nu am avut ecran de proiecţie) o imagine cu rezoluţie nativă de 1.024 x 768 de pixeli. Culmea a fost că am proptit proiectorul pe masă fix la distanţa la care micuţul focaliza perfect imaginea, iar prima impresie a fost excelentă. Dacă ţie nu ţi se întâmplă minunea, învârţi fără jenă de inelul obiectivului până vezi imaginea clară.

Cum se vede?

Am avut onoarea să mă joc cu dânsul o săptămână şi l-am pus să-mi afişeze filme şi clipuri de pe YouTube. Imaginea a fost clară, luminoasă şi plăcută. La prezentări Powerpoint s-a descurcat chiar şi mai bine.

Cum merge?

În spatele videoproiectorului, se află un senzor de luminozitate. Cu alte cuvinte, LP70+ detectează puterea luminii ambientale şi ar trebui să regleaze automat parametri de proiecţie. Funcţia e totuşi limitată: dacă nu am tras draperiile, din cauza luminii de afară (pe la ora 20:00) nu mai vedeam mare lucru din imagine. Cu un ecran de proiecţie, efectul ar putea fi atenuat, dar nu cu mult. La cât de mic e proiectorul, mă aşteptam să fie şi silenţios, dar nu a fost cazul. Zgomotul produs rivalizează cu un ventilator de cameră. Cu tot cu sistemul de răcire, micuţul se încinge de nu poţi pune mâna pe el, iar după oprire, ventilatoarele rămân peste “program” încă vreo cinci minute să-l răcorească.

Plusuri

[+] E extrem de mic şi uşor fiind cu adevărat portabil.
[+] Proiectează o imagine clară, cu rezoluţie nativă mare, chiar şi pe perete.
[+] Instalarea e un fleac, iar în pachet ai toate cablurile de care ai nevoie să-l conectezi la PC.

Minusuri

[-] Nu se descurcă în condiţii de lumină ambientală. Îi trebuie întuneric, ca la cinema.
[-] Ar fi fost frumos să fie alimentat şi prin acumulatori, astfel ar fi devenit într-adevăr ultraportabil.
[-] Se încinge cam tare.
[-] E poate un motiv pentru care lampa e garantată doar pentru 90 de zile; în cartea tehnică, durata de funcţionare este de 3.000 de ore.

Verdict

E un videoproiector perfect dacă trebuie să-l iei cu tine prin lume şi ai de făcut prezentări pentru că e mic şi uşor. Garanţia de 90 de zile pentru lampă e însă cam descurajantă dacă vrei să-l cumperi pentru acasă. Pentru specificaţii complete puteţi descărca manualui lui LP70+ de aici.

Preţ (la data testării)

1.100 euro (fără TVA) Iris

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News