iStick – stick-ul USB pentru iPad şi iPhone, cu conector Lightning

iStick - stick-ul USB pentru iPad şi iPhone, cu conector Lightning

Se pare că proiectul iStick de pe Kickstarter va ajunge în curând o realitate, datorită numărului mare de persoane interesate stick-ul USB cu conector Lightning. Utilizatorii de smartphone-uri cu Android ar putea să râdă pe sub mustaţă la vederea acestui gadget, însă cei ce dispun de un iDispozitiv cu conector Lightning îşi freacă mâinile de bucurie. iStick va avea doi conectori şi o capacitate de 8/16/32/64/128 GB. Cu ajutorul său vor putea fi transferate foarte rapid fişiere între un iPad sau un iPhone şi un PC. Nu mai ai nevoie de cablu special sau aplicaţie de sincronizare. Conform detaliilor de pagina proiectului, stick-ul va avea viteze de transfer de 12 MB/s la citire şi 7,5 MB/s la scriere atunci când este conectat la o mufă standard USB 2.0. Vitezele de transfer prin conectorul Lightning sunt mai mici (2,5 MB/s la citire şi 1,9 MB/s la scriere).

iStick - pentru posesorii de iPhone şi iPad cu conector Lightning

Carcasa stick-ului USB poate fi din plastic sau aluminiu, în funcţie de opţiunea celor interesaţi de proiect. Pentru a recunoaşte şi accesa fişierele copiate de pe PC în memoria lui iStick, utilizatorul va rula o aplicaţie specială. Cu ajutorul ei pot fi transferate sau importate fişierele. La nevoie, utilizatorii vor putea rula clipuri full HD direct de pe stick. Aplicaţia va oferi un sistem complet de management al fişierelor şi va putea face backup la imaginile şi clipurile realizate cu camera foto a iPad-ului sau iPhone-ului. Preţurile pentru iStick, conform proiectului Kickstarter, încep de la 80 $ pentru versiunea de 8 GB şi ajung la 300 $ pentru modelul cu memorie de 128 GB. Există evident unele reduceri pentru cei care s-au grăbit să suporte proiectul.

Pentru a înţelege cât de atractiv este iStick, să spunem doar că proiectul a strâns aproape 550.000 $ într-o săptămână, deşi iniţiatorii aveau nevoie doar de 100.000 $ pentru a-l demara. Cu 28 de zile înainte de încheierea sa, el poate depăşi ce-l de-al doilea obiectiv extins, stabilit la suma de 750.000 $. Pentru primul obiectiv extins, stabilit la 500.000 $, utilizatorii vor primi posibilitatea de-a parola informaţiile de pe iStick. Voi aţi fi interesaţi de acest gadget?

iStick - funcţionează şi pe iPod touch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News