Kensington lansează un senzor de amprentă pe USB pentru securizarea PC-urilor

28.07.2017

În ciuda faptului că senzorii de amprentă de pe smartphone-uri sunt acum omniprezenţi, pe laptop-uri şi computere desktop, doar modelele de business, sau cele foarte scumpe integrează o asemenea componentă. Din fericire, Kensington a anunţat astăzi VeriMark Fingerprint Key, un accesoriu pe USB care asigură autentificarea cu ajutorul amprentei pe orice computer echipat cu Windows, şi chiar pe conturi online prin intermediul software-ului dedicat.

Kensington este o companie specializată pe soluţii de securitate, majoritatea computerelor portabile fiind echipate cu celebrul Kensington Lock, un port care securizează dispozitivele folosind o „ancoră” compatibilă. De daca aceasta, noul său produs se ocupă cu securizarea digitală a datelor. Senzorul de amprentă pe USB poate fi ţinut la chei pe post de breloc şi conectat la oricare dintre port-urile USB ale computerului.

Fiind un produs de securitate avansat, orientat în principal către companii, acesta se integrează cu Windows Account Login pentru a înlocui autentificare prin intermediul parolei. Acest lucru înseamnă că poţi folosi VeriMark Fingerprint Key pe orice computer pe care este instalat Windows 7, 8 sau 8.1, cât şi cu Windows 10, prin intermediul funcţiei Windows Hello. Compania oferă pe lângă dispozitiv şi un software integrat cu sistemele de autentificare în doi paşi de pe mai multe site-uri, care facilitează autentificarea cu amprenta inclusiv online.

Noul senzor de amprentă Kensington se va lansa în curând, preţul pentru un astfel de dispozitiv fiind stabilit la 50 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult