Logitech anunţă BRIO 4K Stream Edition, o cameră web dedicată gamerilor pasionaţi

22.08.2017
Logitech anunţă BRIO 4K Stream Edition, o cameră web dedicată gamerilor pasionaţi

Întrucât streaming-ul de jocuri video a atins un nivel de popularitate foarte mare în ultimii câţiva ani, gamerii pasionaţi de transmisiuni live pe internet au început să caute soluţii cât mai performante, care să ofere imagini cât mai calitative pentru public. Din păcate, piaţa de camere web nu a ţinut pasul cu avansul tehnologic, iar camerele dedicate pentru astfel de activităţi au întârziat să apară. După Logitec C922, o cameră web performantă realizată special pentru gameri, Logitech anunţă BRIO 4K Stream Edition, o soluţie high-end dedicată celor mai pretenţioşi streameri.

BRIO 4K a fost o cameră lansată iniţial pentru utilizare în mediul business, fără prea multe funcţii avansate. Noul BRIO 4K Stream Edition promite însă pe lângă posibilitatea de filmare în rezoluţie 4K şi posibilitatea de a capta imagini la rezoluţie Full HD în 60 de cadre pe secundă, cât şi câteva capabilităţi software care ar putea ajuta la îmbunătăţirea materialelor video înregistrate sau transmise live.

În primul rând, BRIO 4K Stream Edtion vine cu aplicaţia ChromaCam, care foloseşte un algoritm de inteligenţă artificială pentru a elimina fundalul din spatele subiectului, fără a fi nevoie de o suprafaţă de o anume culoare pentru a realiza acest efect de transparenţă. De asemenea, aplicaţiile Xsplit GameCaster şi Xsplit Broadcaster au primit suport oficial pentru noul webcam Logitech, acesta fiind livrat cu o licenţă pentru 12 luni în pachet pentru această suită software. Configurarea camerei este realizată prin aplicaţia Logitech Gaming Software, aceeaşi folosită şi pentru configurarea altor periferice de gaming ale companiei.

Cu posibilitatea de a seta câmpul vizual al obiectivului la 65,78 sau 90 de grade şi conectivitate prin intermediul unui cablu USB Type-C detaşabil, Logitech BRIO 4K Stream Edition va ajunge pe rafturile magazinelor la un preţ de 249 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult