Logitech C920 – webcam-ul de top, disponibil în România

23.03.2012
Logitech C920 - webcam-ul de top, disponibil în România

Trebuie să ai motive bune să cumperi un webcam Logitech C920. Costă mai mult decât un aparat foto digital ieftin. Totuşi, pentru un PC, ea este poate singura de pe piaţă care oferă facilităţi aparte. Logitech vrea să ne asigure că oferă o calitate excelentă a imaginii prin folosirea unor elemente de optică semnate Carl Zeiss în faţa senzorului. Rezoluţia efectivă a acestuia nu este specificată, însă el poate înregistra video la 1920×1080 cu 30 fps şi poate captura imagini cu o rezoluţie interpolată de 15 MP.

Logitech C920 - webcam de top

Obiectivul webcam-ului Logitech C920 este încadrat de două microfoane. Acestea ar trebui să ofere un sunet stereo de calitate. Suportul de prindere al webcam-ului este unul clasic, optimizat pentru latura superioară a monitorului. În pachet este oferită o patină compatibilă cu şurubul unui trepied. Logitech C920 permite realizarea apelurilor video 720p pe majoritatea serviciilor de mesagerie instantanee. Aici sunt incluse Windows Live Messenger şi Logitech Vid HD.

Logitech C920 - suportul de fixare pe monitor

Producătorul webcam-ului a lucrat cu Skype pentru a putea oferi apeluri video 1080p prin acest serviciu. La aceasta ajută şi compresia H.264 oferită de webcam. C920 poate fi folosit şi pentru înregitrarea de clipuri video full HD, pentru contul YouTube sau arhiva personală. Utilizatorii vor aprecia sistemul de focalizare automată, ce poate oferi imagini clare de la 10 cm distanţă.

Logitech C920 vine cu suport pentru trepied

La fina, cât costă un webcam cu filmare full HD, obiectiv Carl Zeiss, focalizare automată şi sunet stereo? Preţul lui Logitech C920 este de aproximativ 430 lei. Rămâne la latitudinea voastră dacă facilităţile descrise mai sus merită o asemenea investiţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News