Logitech Darkfield – senzorul care funcţionează pe sticlă

19.08.2009
Logitech Darkfield – senzorul care funcţionează pe sticlă

Sticla este într-un fel ultima frontieră pentru producătorii de mauşi. Senzorii optici sau laser nu s-au descurcat niciodată bine pe suprafeţe lucioase, iar sticla a fost cea mai problematică dintre ele, în mod special dacă era mai groasă. Logitech susţine că a învins-o prin tehnologia Darkfield ce va fi implementată în curând în două noi dispozitive. Ea se bazează analiza microscopică a obiectelor iluminate indirect din spate. În loc să citească o imagine iluminată în mod normal, senzorul bazat pe tehnologia dark field vede puncte luminoase pe un fundal negru. Acele puncte sunt particulele microscopice şi zgârieturile de la suprafaţa sticlei.

Logitech Performance Mouse MX

Senzorul laser Darkfield va fi integrat în doi mauşi pe care Logitech îi va lansa luna aceasta. Performance Mouse MX este urmaşul lui MX Revolution şi construcţia sa pare să fi împrumutat câte ceva şi de la MX1100. Rotiţa laterală a fost înlocuită cu un simplu buton, un al doilea fiind amplasat în locul de suport pentru degetul mare. Ca şi la versiunea din kit-ul Wave Pro a lui MX1100, noul Performance MX va putea fi alimentat şi bateria reîncărcată cu ajutorul unui cablu microUSB.

Logitech Anywhere Mouse MX

Al doilea mouse de la Logitech cu Darkfield Laser Tracking este destinat să fie folosit împreună cu laptopurile. Anywhere Mouse MX are o formă foarte similară cu cea a lui VX Nano, butoanele pentru Back şi Forward fiind amplasate pe latura stângă. Rotiţa de scroll foarte rapid se pare că a devenit standard pentru noile modele de mauşi Logitech. Trebuie subliniat că noua tehnologie cu care sunt dotaţi senzorii şoriceilor este eficientă pe sticlă mai groasă de 4 mm, iar noile modele au primit câte un ornament cromat. Performance MX şi Anywhere MX vor costa aproximativ 100 € şi respectiv 80 €.

Senzorul laser Darkfield funcţionează şi pe sticlă mai groasă de 4 mm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News