Logitech G910 Orion Spark review

30.12.2014
Logitech G910 Orion Spark review
Construcţie şi design

Logitech s-a impus pe piaţa perifericelor de gaming pentru PC cu seria de produse G. Atunci când vezi acest logo pe un mouse, o tastatură sau o pereche de căşti ştii deja la ce să te aştepţi. La produse de calitate superioară, cu funcţii dedicate jucătorilor, dar şi cu preţuri pe măsură. Exact acest gen de produs este G910 Orion Spark: o tastatură de gaming high-end, cu un nou sistem de butoane şi funcţii avansate, dar care vine cu un preţ pe măsură.

Construcţie şi design

Logitech nu sunt începători în realizarea de tastaturi de gaming şi faptul că există o istorie lungă oferă tastaturii G910 un aspect familiar încă din primul moment. Toate tastele sunt la locul lor, cu spaţiere şi mărime normală pentru un periferic orientat către fanii jocurilor video, însă butoanele speciale au fost mutate puţin. În partea din stânga avem G1-G5, butoane personalizabile care pot fi configurate în aplicaţia Logitech Gaming Software, iar în partea de sus, deasupra butoanelor F1-F4 există alte patru asemenea butoane cu numere de la 6 la 9.

Spre diferenţă de alte modele din seria G, lângă butonul ESC nu a mai fost poziţionat niciun buton G, ceea ce face apăsarea sa mult mai precisă. Deasupra acestuia au fost însă poziţionate butoanele M1-M3 şi MR, care oferă posibilitatea de a schimba între diverse profile realizate de utilizator. În partea din dreapta se găsesc butoanele media (play/pause, stop, next, previous), o rotiţă de volum, un buton care porneşte sau opreşte iluminarea şi butonul care trece tastatura în modul gaming (dezactivează tasta Windows).

Trecând la butoanele propriu-zise ale tastaturii, avem de a face cu un design puţin ieşit din comun. Acestea au margini înalte, care îndreaptă buricul degetului spre centrul tastei pentru o apăsare mai uşoară şi precizie sporită. Butoanele WASD, săgeţile şi butoanele programabile G au şi un design diferit, semnalizând importanţa lor în jocuri video. 

Întreaga tastatură este realizată dintr-un plastic solid mat, fiind una dintre tastaturile mai grele de pe piaţă. Picioarele din cauciuc sunt bine poziţionate şi oferă o aderenţă foarte bună, iar suporţii din plastic sunt mari şi oferă înălţime şi stabilitate perfectă. Este necesară aplicarea unei forţe destul de mari pentru a clinti tastatura din poziţia sa originală, ceea ce este un lucru cu siguranţă apreciat de pasionaţii de jocuri video.

În partea de sus există un sertar albastu numit Arx Dock Release. Acesta este realizat pentru a poziţiona un smartphone echipat cu aplicaţia ARX de pe AppStore şi Google Play. Aceasta oferă acces la îngreaga plajă de setări din software-ul de PC Logitech Gaming Software, cât şi integrare cu aplicaţiile care folosesc SDK-ul ARX. Practic, smartphone-ul devine un display secundar pentru PC, putând oferi chiar şi informaţii referitoare la starea sistemului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult