Logitech MX Anywhere 2 Review

05.09.2015
Construcţie şi ergonomie

Inspirat de modelul Logitech MX Master adresat utilizatorilor de PC-uri desktop,  Logitech MX Anywhere 2 oferă într-un pachet compact şi uşor de transportat aproape întreaga funcţionalitate a celui dintâi. Adresat celor care au nevoie de un mouse precis şi confortabil, dar care să poată fi strecurat fără probleme în bagaje, MX Anywhere 2 poate fi asociat cu până la 3 dispozitive simultan şi vine cu acumulator propriu, oferind până la 2 luni de utilizare fără griji.

Construcţie şi ergonomie

MX Anywhere 2 preia finisajele de bună calitate, cu ornamente aurii şi forme angulare, întâlnite şi la frăţiorul MX Master. Optimizat pentru manevrarea cu vârfurile degetelor şi nu pentru susţinerea întregii palme, corpul compact are o formă complet simetrică, putând fi manevrat la fel de bine şi cu mâna stângă.

Fără o bucată proeminentă de plastic extinsă către exterior, degetul mare este susţinut doar prin aderenţa benzii laterale cu aspect cauciucat, fapt ce i-ar putea nemulţumii pe amatorii de jocuri. Corpul mouse-ului este realizat dintr-un plastic rezistent, prevăzut cu benzi laterale aderente având o textură cauciucată. Butoanele sunt confecţionate dintr-un plastic ceva mai subţire, cu finisaj mat ce maschează urmele de transpiraţie.

Logitech MX Anywhere 2

Cu greutate suficient de mare pentru a nu pierde stabilitatea în mişcările rapide şi prevăzut cu 4 suporţi din silicon de dimensiuni generoase, MX Anywhere 2 poate fi folosit fără probleme pe aproape orice suprafaţă, senzorul optic cu tehnologie Darkfield Laser nefiind deloc pretenţios în această privinţă.

Logitech MX Anywhere 2 oferă cele două butoane clasice pentru click stânga/dreapta, butoane pentru „înainte” şi „înapoi” foarte utile în browsing, respectiv o rotiţă de scroll cu derulare pe două axe (sus-jos, stânga-dreapta) şi două moduri de acţionare – click-to-click / derulare rapidă, comutabile. Folosind setările implicite, rolul tastei middle-click este preluat de butonul poziţionat în spatele rotiţei de scroll, fapt ce poate crea confuzie printre cei obişnuiţi să apese rotiţa de scroll pentru derularea paginilor în modul free-scroll. Din fericire toate butoanele pot fi personalizate cu ajutorul aplicaţiei Logitech Options.

În funcţie de preferinţe, conectarea la PC poate fi realizată prin Logitech Unified, suficient de compact pentru a trece complet neobservat odată ce a fost introdus în portul USB, sau prin conexiune Bluetooth. Pachetul include şi un cablu micro-USB, folosit însă doar pentru încărcarea acumulatorului intern. Conectat la partea din faţă, cablul USB este suficient de lung şi flexibil pentru a nu incomoda folosirea mouse-ului.

 

Părţi pozitive

Precis şi comod
Finisaje de calitate
Acumulator intern
Software-ul Logitech Options
Conexiune prin adaptor USB şi Bluetooth, cu până la 3 dispozitive selectabile

Părţi negative

Taste şi rotiţă pentru scroll cam zgomotoase
Setarea implicită a funcţiei middle-click pe altă tastă decât rotiţa de scroll poate crea probleme de acomodare

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult