Logitech Z533 – sunet de calitate la un preţ bun (REVIEW)

Logitech Z533 - sunet de calitate la un preţ bun (REVIEW)

Companie cu o lungă istorie în domeniul sistemelor audio pentru PC, Logitech a reuşit consolidarea unei bune reputaţii oferind produse cu design atrăgător şi un raport favorabil calitate/preţ, vizând atât gama high-end cât şi soluţii de buget accesibile unui public mai larg. Încadrat la a doua categorie, Logitech Z533 este un sistem audio cu design relativ compact, oferind două boxe pentru birou şi subwoofer conectat în configuraţie 2.1.

Prezentare

Adresat celor care doresc un volum sonor consistent şi efecte audio mai convingătoare decât poate fi obţinut cu un set de difuzoare clasice pentru birou, Logitech Z533 constă dintr-o pereche de difuzoare stereo cu bandă largă şi subwoofer cu amplificare dedicată, controlate cu ajutorul unei telecomenzi cu fir uşor de acomodat pe masa de birou.

Adăpostite în incite din plastic bine rigidizat, cele două boxe ating o putere de 2x 15W RMS şi pot reda sunete până la frecvenţa de 20000 Hz. Subwoofer-ul cu incintă acustică din lemn include un difuzor cu putere de 30W RMS şi poate acoperi un spectru audio începând cu frecvenţa de 55 Hz.

Modulul de control este dominat de reglajul pentru volum de tip rotativ, având şi rolul de comutator On/Off. Volumul subwoofer-ului poate fi ajustat cu un potenţiometru liniar prezent în lateral. Tot aici găsim o ieşire pentru căşti şi intrare Line-In pentru conectarea unei surse suplimentare de semnal audio.

Cele două boxe sunt conectate la subwoofer cu ajutorul unor cabluri prevăzute cu mufă RCA. Difuzoarele de bandă largă sunt de tip conic, oferind cea mai bună audiţie atunci când sunt orientate direct către spectator. În schimb, subwoofer-ul prevăzut cu port de bass este omnidirecţional, ceea ce înseamnă că poate fi aşezat lângă masa de birou fără a influenţa calitatea audiţiei. Odată instalate, singurul accesoriu de care avem nevoie pentru a controla volumul sonor şi funcţia pornit/oprit este telecomanda de mici dimensiuni, aşezată într-o locaţie convenabilă pe masa de birou.

Impresii şi performanţe

Cu aspect elegant şi nu prea voluminoase, boxele Logitech Z533 fac pereche bună cu un monitor pentru gaming, sau televizorul din sufragerie.

Incintele cu aspect ce imită lemnul nu cântăresc foarte mult dar au pereţi destul de groşi, evitând astfel rezonanţa cu difuzoarele găzduite, pentru o mai bună fidelitate audio. Cele două difuzoare pentru frecvenţe medii/joase folosesc membrane din carton, fixate cu ajutorul unor gulere cauciucate care permit mişcări ample la volum ridicat.

Ajutate cu un etaj de amplificare de bună calitate şi dimensionat corect în raport cu puterea difuzoarelor, cele două boxe pot atinge un volum sonor suficient pentru spaţiul unui dormitor sau birou de mici dimensiuni. Chiar dacă îşi fac simţită prezenţa la volum maxim, distorsiunile audio sunt puţin sesizabile şi nu compromit experienţa audio.

Tub-ul pentru woofer este montat pe lateralul boxei principale şi este acordat în raport cu volumul incintei acustice, permiţând efecte audio convingătoare. Totuşi, utilizatorii mai exigenţi ar putea remarca profunzimea nu chiar atât de bună a exploziilor şi efecte de bass care folosesc gama de frecvenţe sub 50Hz.

La un volum sonor mai mic de 80% din capacitate, audiţia oferită poate concura cu succes sisteme audio mai costisitoare. Din păcate, cele două boxe echipate cu un singur difuzor pentru frecvenţe medii/înalte au unghi de propagare destul de îngust, acoperind uniform spectrul audio doar dacă ascultăm direct din faţa acestora.

Per total, audiţia obţinute este la un nivel satisfăcător, justificând costul de achiziţie.

Concluzie

Cu preţ de aproximativ de 290 Lei, boxele Logitech Z533 reuşesc să convingă prin fidelitatea audio, atingând un volum sonor în general suficient pentru o încăpere medie dintr-un apartament la bloc.

Chiar dacă nu se aud atât de tare încât să poţi da o petrecere cu ele, cele două boxe oferă o audiţie plăcută şi se pretează pentru filme, muzică sau jocuri PC.

Părţi pozitive

Raport excelent calitate/preţ
Fidelitate audio mulţumitoare şi volum suficient
Telecomandă cu fir

Părţi negative

Uşoare distorsiuni la volum maxim
Unghi de propagare optimă a sunetului destul de îngust,

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult