Microsoft Mobile Memory Mouse 8000

24.09.2007
Microsoft Mobile Memory Mouse 8000
Tehnologie, funcţionalitate

Tehnologie, funcţionalitate

Sper că ai înţeles de ce noul mouse Microsoft nu este unul obişnuit. Să vedem acum cât de bine se pricepe la "mişcarea" cursorului pe ecran.

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 Microsoft Mobile Memory Mouse 8000

Teoretic, tehnologia laser High-Definition oferă o mare precizie. Practic, se comportă asemeni unui mouse cu rezoluţie de 800 dpi, adică acceptabil – nu extraordinar. Derularea paginilor cu ajutorul scroll-ului în patru direcţii este plăcută, datorită silenţiozităţii şi mecanismului foarte bine realizat.

În schimb, cele două butoane personalizabile, situate pe latura stângă a perifericului, au fost apăsate de multe ori accidental. Să fie oare acomodarea de vină? În fine, nu-i ăsta cel mai grav lucru, la fel cum nici design-ul special pentru dreptaci nu reprezintă cine ştie ce problemă. Totuşi, părerea mea este că producătorii trebuie să aducă design-ul ambidextru în prim plan.

La capitolul alte dotări, menţionez LED-ul ce indică starea bateriei. Cand aceasta este pe terminate, se face roşu… de supărare, cred. Ştii ce ai de făcut, nu? Un mic indiciu – foloseşte cablul pentru încărcare.

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 Microsoft Mobile Memory Mouse 8000

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 va fi disponibil şi în România, începând cu luna octombrie a acestui an, la un preţ recomandat de 99$.

Plusuri şi minusuri

[+] Memorie flash 1 GB

[+] Comutare mod Bluetooth / Wireless

[+] Scroller excelent

[+] Utilizare şi reîncărcare simultană

[-] Acurateţe sub aşteptări

[-] Amplasarea butoanelor laterale

[-] Nu poate fi folosit de către stângaci

De ce nu este un mouse de duzină

Perifericele pro/gaming au aspectul şi utilitatea lor specială, dar iată că şi cele destinate oamenilor cu laptop încep să prezinte caracteristici deosebite. Vei vedea imediat de ce. Săptămâna asta m-am jucat cu un finuţ mouse Microsoft, pe nume Mobile Memory Mouse 8000.

De ce nu este un mouse de duzină

După cum sugeram în introducere, avem de a face cu un mouse fără fir pentru notebook-uri (poate fi utilizat şi pe sistemele desktop). Un element aparte îl reprezintă cipul flash de 1 GB, plasat chiar în interiorul receptorului wireless. Avantajul acestei inedite dotări este că, aproape oriunde ai utiliza mouse-ul, ai mereu la dispoziţie un spaţiu de backup pentru fişiere nu foarte mari, dar poate extrem de importante.

Comunicarea dintre periferic şi calculator se face fie în banda de 2.4 GHz (pe o rază de maximum 9 m) sau prin Bluetooth, asta dacă notebook-ul beneficiază de un astfel de adaptor. În acest caz nu mai este necesară utilizarea receiver-ului, ceea ce se traduce prin mai puţine fire, mai multă comoditate. Alternarea modurilor wireless/Bluetoth se face cu ajutorul unui comutator.

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 Microsoft Mobile Memory Mouse 8000

Am lăsat la urmă, tocmai pentru ca tu să înţelegi mai bine, primul lucru observat la deschiderea pachetului (exclud aici elementul principal, mouse-ul), şi anume ciudatul cablu pentru încărcarea acumulatorului (tip AAA). Acesta dispune de conectori magnetici la ambele capete – unul se prinde la receptorul USB, iar celălalt pe posteriorul perifericului. Astfel, utilizarea lui Mobile Memory 8000 devine posibilă simultan cu reîncărcarea bateriei. Aici e diferenţa – ceilalţi mouşi fie trebuie „infipţi” într-un dock, fie înlocuiţi acumulatorii.

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000

Urmărește Go4IT.ro pe Google News