Nvidia lansează ochelarii 3D Vision 2

17.10.2011
Nvidia lansează ochelarii 3D Vision 2

Prima generaţie de ochelari NVIDIA 3D Vision a fost lansată în urmă cu trei ani, produsul fiind comercializat de atunci în peste 500.000 de exemplare. Deşi nu complet lipsiţi de probleme, ochelarii 3D produşi de NVIDIA sunt consideraţi un succes, motivând compania să lanseze o versiune cu performanţe superioare, menită să reaprindă interesul utilizatorilor pentru piaţa ochelarilor 3D.

NVIDIA 3D Vision 2

Ochelarii NVIDIA 3D Vision 2 sunt adaptaţi şi pentru monitoare cu diagonale mari, de 27 inch sau mai mult, oferind un câmp de vizibilitate mărit prin includerea unor lentile cu suprafaţă mai mare, montate într-o ramă confecţionată din plastic maleabil, uşor de mulat pentru urmări conturul feţei.

Împreună cu ochelarii 3D Vision 2, NVIDIA promovează şi o nouă tehnologie numită 3D Light Boost, menită să amelioreze efectul de filtrare a luminii specific ochelarilor cu tehnologie Active Shutter, ce dă imaginilor un aspect întunecat, ca şi cum ar fi privite prin ochelari de soare. Ochelarii Nvidia 3D Vision 2 oferă suport pentru tehnologia 3D Light Boost , însă aceasta nu face parte din ochelarii propriuzişi, fiind în schimb inclusă într-o nouă generaţie de monitoare 3D, reprezentată pentru început de modelul ASUS VG278H, echipat cu un ecran Full HD de 27 inch.

NVIDIA 3D Vision 2

Din primele impresii, ochelarii Nvidia 3D Vision 2 fac casă bună cu monitorul ASUS VG278H şi tehnologia 3D Light Boost, oferind imagini cu o luminozitate semnificativ îmbunătăţită, comparabilă ochelarilor polarizaţi cu tehnologie pasivă.

NVIDIA 3D Vision 2

Preţul unui kit Nvidia 3D Vision 2, în care intră o pereche de ochelari 3D wireless şi transmiţătorul infraroşu pentru port USB este neschimbat de la prima generaţie 3D Vision, rămânând la suma de 149 dolari. Pentru achiziţionarea unei a doua perechi de ochelari 3D Vision 2 vom avea nevoie de încă 99 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News