Oculus Rift poate fi comandat. Cât costă şi când va fi livrat

07.01.2016
Oculus Rift poate fi comandat. Cât costă şi când va fi livrat

Oculus Rift a fost headset-ul pentru realitate virtuală care a dat în 2012 startul cursei pentru acest tip de dispozitive. Între timp, Oculus VR a produs mai multe prototipuri şi a atras atenţia chiar şi unui gigant precum Facebook, care anul trecut a decis să achiziţioneze compania şi să ofere suport pentru dezvoltarea unei variante pentru consumatori. Ei bine, această versiune finală a produsului a ajuns la pre-comandă, însă preţul nu este unul tocmai atrăgător.

Oculus VR a pornit procesul de pre-comenzi în seara de 6 ianuarie şi în mai puţin de un sfert de oră a reuşit să vândă stocul iniţial care va fi livrat la sfârşitul lunii martie. Acest lucru a depăşit aşteptările companiei, care credea că va reuşi să atingă această performanţă după mai multe ore. Ce-i drept, la preţul de 599 de dolari pentru Statele Unite şi 699 euro pentru Europa, nu mulţi s-ar îngrămădi să cumpere. Deja stocurile pentru lunile aprilie şi mai au fost terminate, cei care fac pre-comandă acum fiind înscrişi pentru a primi headset-ul Oculus Rift abia în luna iunie.

Pachetul Oculus Rift include headset-ul pentru realitate virtuală, senzorul de mişcare pentru aceasta, o telecomandă pentru control rapid al interfeţelor în VR şi un controller pentru Xbox One, cu tot cu adaptorul wireless pentru PC-uri. Mai mult, vouchere pentru jocurile Lucky’s Tale şi EVE: Valkyrie sunt livrate cu fiecare unitate de Oculus, putând intra în joc imediat ce primeşti dispozitivul. Desigur, asta dacă PC-ul personal se încadrează în specificaţiile tehnice minime recomandate.

Pentru a verifica dacă PC-ul este compatibil cu headset-ul Rift, Oculus VR a lansat o aplicaţie care verifică sistemul utilizatorilor şi explică în cazul unor incompatibilităţi ce trebuie upgradat. Acesta verifică procesorul, placa video, placa de bază şi sistemul de operare.

Aplicaţia poate fi descărcată de pe blog-ul oficial Oculus VR, iar comenzile pot fi plasate pe site-ul companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult