Pirelli lansează P Zero Sound, o boxă Bluetooth în formă de roată de Formula 1

27.07.2018

Pirelli, celebrul producător de anvelope pentru maşini, a lansat prima sa boxă Bluetooth. Fiind vorba despre un brand auto, era normal ca forma boxei să nu fie una tocmai obişnuită. Pentru modelul Pirelli P Zero Sound a fost aleasă drept inspiraţie pentru design roata unei maşini de Formula 1, realizată după o machetă folosită pentru testarea în tunelurile de vânt pentru aerodinamică.

Boxa Pirelli este produsă de compania italiană iXoost (iExhaust), care a mai produs în trecut şi alte sisteme audio bazate pe branduri auto. Aceasta nu este însă o boxă portabilă. La 10 kilograme greutate şi 30 cm în diametru, avem de a face cu o boxă pentru acasă, pe care o poţi afişa pe o masă sau un raft, capabilă să umple întreaga cameră cu sunet.

În interior se găsesc două difuzoare, unul cu diametru de 10 cm pentru frecvenţe medii şi joase şi unul de 2,5 cm pentru înalte. Conexiunea la dispozitive se realizează folosind standardul Bluetooth 4.0, care este compatibil şi cu tehnologia de sunet HD AptX de la Qualcomm.

Singurul minus pe care l-am putut identifica din anunţul original în afară de preţul de 2.400 de euro este faptul că boxa nu este realizată din cauciuc Pirelli real, carcasa fiind realizată din plastic folosind matriţa originală a roţilor de test.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult