Plantronics RIG 600 review: căştile de gaming pot fi şi performante şi arătoase

Plantronics RIG 600 review: căştile de gaming pot fi şi performante şi arătoase
Design, construcţie şi accesorii

Căştile modulare RIG 500E de la Plantronics testate în urmă cu două luni ne-au impresionat în special pentru versatilitatea pe care o oferă, oferind în pachet două seturi de cupe şi două feluri de cabluri de conectivitate. Noi le-am numit căşti 2-în-1, însă pentru cei care au nevoie doar de o singură pereche de căşti cu incintă închisă, compania produce şi modelul RIG 600, cu un design puţin mai „serios”, acesta putând fi folosit atât acasă la PC sau consolă, cât şi pe stradă, fără să atragă foarte mult atenţia.

Design, construcţie şi accesorii

Plantronics RIG 600 sunt căşti realizate din materiale foarte plăcute atingerii. O mare parte din corpul acestora este acoperit de un strat aerisit de piele ecologică. Suportul din partea de sus este ajustabil pe ambele părţi şi vine învelit în acest material, în timp ce partea de jos, care se aşează pe cap este acoperită cu un material textil sub care se ascunde şi spumă cu memorie, foarte moale şi confortabilă. Cupele sunt realizate din plastic negru mat care pare foarte solid, în timp ce anumite elemente sunt decorate cu elemente din plastic lucios şi plastic auriu. Pielea ecologică poate fi observată şi la prinderea între cupe şi suportul din plastic.

Aceste elemente ar putea părea kitch-oase la prima vedere, însă se îmbină foarte bine în design-ul propus de Plantronics. Bureţii cupelor sunt îmbrăcaţi în aceeaşi piele ecologică aerisită, lucru care împiedică transpiraţia în sesiuni lungi de utilizare. Chiar dacă cupele ascund în ele difuzoare cu diametrul de 40mm, mai mici decât ale altor căşti de gaming de pe piaţă, acestea acoperă lejer urechile, iar buretele moale nu va produce disconfort nici după sesiuni de câteva ore. Cupele nu sunt fixe, putând fi ajustate pe verticală cât şi pe orizontală. Atunci când utilizatorul pune căştile pe cap, acestea stau întotdeauna într-o poziţie care să nu deranjeze.

Asemeni altor modele de căşti de la Plantronics, şi RIG 600 sunt foarte uşoare, fiind aproape insesizabile în utilizare după o vreme. Păstrând tradiţia seriei RIG, care este bazată pe elemente modulare, şi RIG 600 a păstrat câteva astfel de „surprize”. În cutie se află două tipuri de cabluri de conectare, alături de un adaptor jack. Cablul dedicat celor care vor să folosească aceste căşti exclusiv pentru gaming au ataşat de jack-ul de conectare şi un microfon cu braţ flexibil, cât şi o telecomandă pe fir care oferă control pentru volum independent de cel al dispozitivului, dar şi un buton pentru oprirea microfonului. Acest cablu are lungime de 1,5 m, care pentru cei care au unitatea PC-ului sub birou ar putea fi problematic.

Cel de-al doilea cablu este dedicat dispozitivelor mobile, fiind puţin mai scurt, la 1,3m. Acesta nu are un microfon ataşat mufei, ci vine cu o telecomandă similară cu cea de pe căştile pentru mobil. Aceasta integrează un buton multifuncţional pentru preluat apeluri şi control multimedia (compatibil cu iOS şi Android), cât şi un buton pentru oprirea microfonului integrat. Ambele cabluri au la capăt un jack combo, dar pentru conectarea la un pc fără mufă combo există în pachet un splitter de la un jack la două. Faptul că ambele cabluri se termină în jack combo asigură şi compatibilitatea cu consolele Xbox One şi PlayStation 4, căştile putând fi conectate direct la controller. Consolele sunt compatibile cu ambele cabluri, însă probabil că cel scurt ar fi preferat, în această situaţie.

Când tragem linie, Plantronics RIG 600 par să fie foarte bine construite, în ciuda faptului că nu am întâlnit elemente metalice la exterior. Plasticul exterior se simte foarte solid, în timp ce elementele îmbrăcate în piele sintetică sunt foarte plăcute în utilizare.

 

Părţi pozitive

Performanţă foarte bună pentru gaming
Design plăcut şi materiale de calitate
Pachetul include voucher pentru Dolby Atmos
Pot fi fi folosite la PC, console şi smartphone-uri

Părţi negative

Bureţii nu izolează sunetul foarte bine
Nu există software pentru setarea de profile audio
Cablul pentru PC este foarte scurt

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult