Primele imagini cu noul Chromecast Ultra

27.09.2016
Primele imagini cu noul Chromecast Ultra

Circulă zvonuri de mai multe luni despre ceea ce vom vedea în cadrul evenimentului de lansare al noilor telefoane Pixel. Google pare să pregătească o întreagă serie de dispozitive, printre care se va număra şi un nou Chromecast, spun anumite voci din online. Se pare însă că aceste zvonuri sunt din ce în ce mai uşor de crezut, întrucât de curând a apărut online noi imagini care prezintă designul noului dispozitiv Chromecast Ultra, iar sursa este una de încredere.

Evan Blass, cunoscut drept evleaks pe Twitter, a publicat pe VentureBeat o imagine care descrie un nou dispozitiv Chromecast cu un design puţin actualizat. Acesta păstrează forma lui Chromecast 2, însă renunţă la logo-ul Chromecast de pe carcasă, în favoarea noului logo Google. Deşi imaginile sunt simple randări 3D, acestea par să descrie un Chromecast Ultra cu capac lucios, care este ataşat de un cablu HDMI scurt. În partea de jos se găseşte o mufă USB care va fi folosită pentru alimentare, iar în partea de sus un buton, care probabil este folosit pentru pornire şi/sau resetare.

Numele noului dispozitiv, Chromecast Ultra, sugerează însă că acesta va fi primul dispozitiv din această serie care va asigura redare de conţinut UltraHD/4K. Având în vedere că din ce în ce mai multe servicii oferă astfel de materiale, vânzările de televizoare 4K au crescut semnificativ, iar smartphone-urile filmează în această rezoluţie de ceva vreme, cu siguranţă Google nu doreşte să aibă acest segment de piaţă neacoperit.

Lansarea dispozitivului ar putea avea loc pe 4 octombrie, sau la scurt timp după, iar preţul probabil că se va învârti undeva în jurul modelelor precedente de Chromecast.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult