Primul multifuncţional cu scanner 3D din lume, de la HP

25.04.2012
Primul multifuncţional cu scanner 3D din lume, de la HP

Aşa prezintă producătorul acest produs special, ce a ajuns deja şi pe meleagurile noastre. Trebuie să fim însă puţin atenţi la titulatură. Este posibil ca HP LaserJet TopShot Pro M275 să fie confundat cu un aparat ce scanează un obiect 3D şi îi oferă unui utilizator posibilitatea să-l vizualizeze din orice unghi sau să-l prelucreze într-un mediu 3D. Denumirea TopShot face referire la faptul că scanarea obişnuită a fost înlocuită cu un sistem cu cameră foto.

HP LaserJet TopShot Pro M275

Cu alte cuvinte, HP TopShot Pro M275 scanează făcând poze. Şi spunem poze deoarece camera foto cu 8 MP integrată în braţul rabatabil nu se mulţumeşte cu un singur cadru al filei sau obiectului scanat. Pentru a elimina umbre şi a normaliza expunerea, camera face şase poze: trei cu expuneri diferite, folosind lumina ambientală şi trei folosind LED-urile de pe braţul camerei. Cele şase cadre sunt combinate şi rezultă o imagine clară, cu un uşor efect de profunzime şi un fundal perfect alb.

Multifuncţionalul de faţă a fost introdus în mod special pentru IMM-uri şi mici întreprinzători, ce doresc să prezinte pe un site produsele comercializate. El permite scanarea unor obiecte ce n-ar fi putut fi puse într-un scanner obişinuit. Cum era de aşteptat, există şi anumite limite. Spre exemplu, obiectul trebuie să se încadreze în suprafaţa unei coli A4 şi să nu fie prea înalt. Dacă obiectul va fi prea apropiat de camera foto, rezultatul va lăsa de dorit.

Rezultatul scanării prin fotografiere

Pe lângă posibilitatea de-a scana obiecte, HP TopShot Pro M275 vine cu dotări de top pentru un multifuncţional. Avem un ecran sensibil la atingere, conexiune prin cablu LAN şi prin WiFi, suport pentru salvarea imaginilor scanate într-un cont Google Docs şi printare prin email. Tehnologia de imprimare este laser color. HP LaserJet TopShot Pro M275 este disponibilă în România prin partenerii HP la un preţ de aproximativ 1.500 lei.

HP TopShot Pro M275 - ecranul touch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News