Razer lansează BlackWidow Chroma, prima sa tastatură rezistentă la lichid şi praf

15.11.2017
Razer lansează BlackWidow Chroma, prima sa tastatură rezistentă la lichid şi praf

Razer a anunţat o nouă tastatură dedicată gamerilor, de data aceasta în special celor mai neîndemânatici, care mai varsă din când în când un pahar cu apă sau o cană de cafea pe taste. Noua BlackWidow Ultimate este prima tastatură produsă de celebrul brand de gaming care oferă rezistenţă la apă şi praf, aceasta fiind introdusă pe piaţă pe segmentul mid-range, sugerând că avem de a face doar cu primul model dintr-o serie care va fi extinsă în curând.

BlackWidow Ultimate este o tastatură Razer destul de „normală”. Aceasta beneficiază de clasicele switch-uri Green, proprietare companiei (produse de Kailth), iluminare cu LED-uri verzi pe fiecare tastă în parte, tehnologie anti-ghosting pentru până la zece taste şi compatibilitate cu software-ul Razer Cortex. Acesta din urmă poate realiza efecte de lumină folosind LED-urile tastaturii, în ciuda faptului că nu vorbim despre un model „Chroma” cu iluminare RGB.

Pentru rezistenţă la apă şi praf, Razer a primit certificare IP54, care este ceva mai mică decât ne-am obişnuit de la smartphone-uri şi ceasuri inteligente, însă de ajuns pentru a supravieţui accidentelor care pot avea loc pe un birou. Nu vei putea să scufunzi Razer BlackWidow Ultimate într-o piscină, însă vei putea vărsa liniştit lichidele dintr-un pahar peste ea, fără emoţii. Desigur, majoritatea gamerilor nu vor dori să facă acest lucru intenţionat, însă e bine să ai puţină linişte sufletească pentru momentele în care se întâmplă un astfel de eveniment neplăcut. Acest lucru sugerează că şi curăţarea lichidelor „lipicioase” care conţin zahăr ar putea fi destul de uşoară, putând supune tastatura unui jet de apă pentru spălare.

Cei care îşi doresc noua tastatură rezistentă la apă de la Razer vor trebui să scoată din buzunar 110 euro, însă vor trebui să mai aştepte puţin până când aceasta ajunge în magazine. Compania doreşte să livreze BlackWidow Ultimate către parteneri înainte de sfârşitul anului în curs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult