L-ar fi impresionat si pe Newton: iPod Touch

27.11.2007
L-ar fi impresionat si pe Newton: iPod Touch
Internet wireless

Internet wireless

Noul iPod te va incanta fara indoiala cand il vei conecta wireless la internet. Browser-ul Safari reda paginile asa cum au fost ele concepute pentru monitorul PC-urilor, deci nu vei avea de a face cu site-uri trunchiate, cum poti intalni pe telefoanele mobile, spre exemplu. In Safari, zoom-ul se poate realiza prin multi-touch sau printr-un „dublu-clic" cu degetul. Asemenea lui iPhone, iPod Touch ofera acces la clipuri video de pe YouTube (circa 10.000 de filmulete optimizate special), care pot fi vizionate atunci cand esti in preajma unui hotspot. Melodiile si filmele ar putea fi achizitionate online direct de pe dispozitiv, prin intermediul iTunes Store, insa serviciul nu este disponibil in Romania.

Autonomie si stocare

Apple se lauda ca noul iPod poate reda muzica, fara incarcare, timp de 22 de ore si filme vreme de maximum cinci ore. In urma testelor, am obtinut cam aceleasi valori, insa parametrii se reduc semnificativ atunci cand este activata conexiunea wireless. Dispozitivul se incarca direct prin portul USB si optional se poate comanda un alimentator de priza. Procesul dureaza circa trei ore. iPod Touch vine in doua variante, in functie de capacitatea de stocare: 8 GB si 16 GB. Memoria este flash, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa iti faci griji pentru socurile mecanice.

Altele

iPod Touch are si functiile clasice, specifice oricarei agende electronice – world clock, calendar, agenda telefonica. Surprinzator insa, nu exista un client de e-mail. Potrivit unor speculatii recente, dispozitivul ar putea gazdui si aplicatii software dezvoltate de catre terti, ceea ce inseamna ca am putea vedea soft-uri similare celor de pe iPhone, precum Google Maps sau Skype. Subiectul iPod Touch/Skype este unul intens dezbatut, avand in vedere ca daca dispozitivul se poate conecta la internet, ar putea efectua apeluri de voce gratuit prin intermediul aplicatiei VoIP. Problema principala o constituie absenta microfonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News