Iriver E100 nu străluceşte dar e ieftin

30.05.2008
Iriver E100 nu străluceşte dar e ieftin
Meniu, audio, dotări

Meniu

Meniul principal arată bine şi include cât o pictogramă pentru fiecare funcţie a dispozitivului: audio, video, foto, text, FM, File Manager şi Settings. Legat de file mananger trebuie spus că este posibilă ştergerea fişierelor direct de pe player, fără ajutorul conexiunii la PC.

Navigarea se face pe orizontală, apăsarea controller-ului dreapata sau stângă realizează trecerea de la o funcţie la alta, sau de la o fereastră la alta, iar prin apăsarea în centrul controller-ului se accesează opţiunea selectată.

În fereastra Now Playing sunt afişate durata melodiei, artistul, albumul, titlul şi coperta albumului (când aceasta este stocată în acelaşi director). Dacă se ţine apăsat mai mult de două secunde pe butonul din dreapta, sunt accesate opţiunile audio.

Iriver E100

Audio, dotări

Dată fiind construcţia şi calitatea precară a ecranului, funcţia de bază a lui Iriver E100 este redarea melodiilor în format MP3. Însă player-ul poate reda şi alte formate, printre acestea WMA, ASF, OGG şi FLAC.

Calitatea sunetului nu este extraordinară dar nici proastă. Pentru un utilizator normal, fără pretenţii exagerate, este suficient de bună. Căştile în schimb lasă mult de dorit, de aceea înlocuirea lor este o opţiune bună.

Opţiunile audio care pot fi accesate din fereastra Now Playing apăsând mai mult de două secunce butonul din dreapta includ mai multe elemente. Primul pe listă este modul de redare (normal, repeat, shuffle), urmat de egalizator. Există 9 preset-uri, alături de cele standard regăsindu-se SRS WOW HD şi Custom EQ (care poate fi setat şi salvat de utilizator). Tot din acest meniu utilizatorul poate opta pentru afişarea versurilor în meniul Now Playing (dacă în director se află un fişier în format TXT cu acelaşi nume ca melodia vizată).

Librăria media organizează melodiile stocate pe mai multe criterii. Pe de o parte muzica este organizată pe baza tag-urilor ID3 (artist, album, gen etc.). Pe de altă parte, se poate naviga şi pe structura de directoare. O modalitate suplimentară de organizare a melodiilor este funcţia Bookmarks. Exact ca în browserele Web, anumite melodii pot fi adăugate la bookmarks.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News