SanDisk Sansa Clip – pentru urechi pretenţioase şi buzunare subţiri

21.03.2008
SanDisk Sansa Clip – pentru urechi pretenţioase şi buzunare subţiri
Introducere

Puţini ştiu că SanDisk deţine locul doi la vânzările de playere MP3 în Statele Unite, la o distanţă destul de mare totuşi de liderul Apple. Fondată în 1988 de experţi în domeniul memoriilor non-volatile, compania are în portofoliu produse bazate pe memorii flash: de la stick-uri USB şi card-uri de memorie până la playere MP3. Acestea din urmă s-au remarcat de-a lungul timpului prin sloturile pentru carduri de memorie, adoptarea rapidă a ecranului LCD şi o gamă largă de dotări.

SanDisk Sansa Clip

SanDisk Sansa Clip – vedere frontală

Mezinul familiei actuale de playere MP3 este Sansa Clip. Nu îţi trebuie multă imaginaţie să-ţi dai seama că este un concurent pentru iPod Shuffle, Creative Zen Stone Plus şi eventual iRiver S10. Numele sugerează şi încurajează utilizarea lui în aer liber sau în timpul exerciţiilor fizice, greutatea de 28 g fiind uşor susţinută de clipsul detaşabil. În lipsa lui, playerul se pierde efectiv prin buzunar, dimensiunile lui fiind de 55x34x16 mm. Trebuie să recunoaştem că este mai mare din toate punctele de vedere decât un iPod Shuffle, dar asta nu ar trebui să fie singurul element care să influenţeze decizia de cumpărare.

SanDisk Sansa Clip – clipsul detaşat

Din nefericire pentru Sansa Clip, decizia de cumpărare, în magazin, este destul de mult influenţată de prezentarea produsului. Şi la acest capitol playerul de la Sandisk nu stă prea bine. Producătorii au optat pentru un ambalaj modest, sub forma unei cutii de carton pe care Sansa Clip este pozat în dimensiune naturală. Dacă ar trebui să comparăm cutia menţionată cu ambalajele celor trei concurenţi de mai sus, rezultatul ar fi în defavoarea dispozitivului de la SanDisk. În pachet se găsesc playerul, o pereche de căşti, cablul de transfer, un ghid rapid de utilizare şi un CD cu manualul şi aplicaţia Rhapsody.

O primă impresie pe care o lasă SanDisk Sansa Clip este aceea a unui MP3 player obişnuit care a intrat la apă. Pe faţa superioară avem un ecran, care ar putea fi luat drept LCD, avem pad-ul de control rotund a cărui sursă de inspiraţie este iPod-ul şi un buton stingher suspendat între el. Plasticul folosit este unul de calitate, construcţia şi finisajul fiind bine realizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News