Sony Walkman ZX1 – ce înseamnă MP3 player premium în 2013

26.09.2013
Sony Walkman ZX1 - ce înseamnă MP3 player premium în 2013

Era playerelor MP3 a apus de câţiva ani. Aceste dispozitive se mai găsesc pe rafturile magazinelor de profil, însă se vând foarte greu. Smartphone-urile au înlocuit playerele MP3 şi unele chiar oferă o experienţă bună de audiţie. Vor exista însă puţini audiofili cu pretenţii, ce doresc un dispozitiv pe măsura gusturilor lor rafinate. Sony are acum o propunere pentru ei, în forma lui Walkman ZX1. La prima vedere, acesta este un player MP3 ce rulează Android. În carcasă găsim însă hardware dedicat pentru amatorii de sunet de calitate

Sony Walkman ZX1 - player audio portabil premium

Sony se laudă cu un amplificator digital S-Master HX, preluat de la gama profesională de amplificatoare audio. Sunetul cu rezoluţie înaltă (192 kHz pe 24 de biţi) ar trebui să ofere în teorie o calitate superioară unui CD audio. Playerul audio rulat pe sistemul de operare Android 4.1 suportă fişiere FLAC, ALAC, AIFF şi WAV. Sony a renunţat la modulul FM şi la sistemul activ de reducere a zgomotului de fond pentru a nu afecta calitatea audio a ieşirii. Walkman ZX1 este un player premium şi vine cu 128 GB de memorie integrată. Această capacitate va influenţa foarte mult preţul său.

Sony Walkman ZX1 - carcasa metalică

Ecranul de 4” are o rezoluţie modestă, de 480×854 pixeli, însă vine cu tehnologia Triluminous, pe care am întâlnit-o de curând la Xperia Z1. Rama playerului este metalică, iar carcasa este neagră. Deşi va avea un preţ de aproape 800 $, playerul Sony Walkman NW-ZX1 nu vine cu căşti în pachet. Se pleacă de la premiza că audiofilii au deja una sau mai multe perechi de căşti de calitate.

Sony Walkman F880

O altenativă puţin mai accesibilă pentru acest player MP3 de top este modelul Walkman F880. El vine în acelaşi format, cu ecran de 4” pe care rulează Android 4.1 Memoria integrată poate ajunge la 64 GB, iar o parte din hardware-ul audio performant din ZX1 se regăseşte şi aici. Preţul porneşte de 270 $ pentru versiunea de 16 GB, iar carcasa este disponibilă în patru culori. Cele două playere MP3 vor fi disponibile în luna octombrie în Japonia. Nu a fost anunţată disponibilitatea pentru alte pieţe internaţionale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News