Facebook pregăteşte un model Oculus Rift independent cu preţ de 200 de dolari

13.07.2017
Facebook pregăteşte un model Oculus Rift independent cu preţ de 200 de dolari

Planurile Facebook pentru viitorul apropiat includ multe produse şi funcţii noi bazate pe funcţionalitate VR şi AR. Headset-ul high-end Oculus Rift se bucură de un succes destul de mare între gamerii pasionaţi de realitate virtuală, în timp ce utilizatorii de smartphone-uri Samsung beneficiază de funcţionalitate Gear VR de mai bine de doi ani. Compania pare însă să pregătească şi o soluţie VR care să intre pe piaţă între aceste două produse, cu un preţ accesibil şi care nu depinde de un alt dispozitiv.

Conform TechCrunch, Facebook lucrează la un headset numit „Pacific”, care va beneficia de un design similar cu cel al lui Oculus Rift, dar care va oferi performanţă mai bună decât soluţia Gear VR. Acesta va fi un dispozitiv de sine stătător, cu hardware integrat. Acesta va beneficia de un display de calitate şi va avea la bază un chipset de monile high-end (probabil Snapdragon 835 sau următorul model high-end de la Qualcomm). Acesta va fi astfel mai puternic decât Galaxy S8, putând să ofere experienţe cu o fidelitate grafică îmbunătăţită.

Desigur, independenţa de alte dispozitive are şi câteva dezavantaje. În primul rând, Pacific nu va beneficia de senzorii care urmăresc mişcările utilizatorului, asemeni Oculus Rift. Planul Facebook este de a lansa un headset mai uşor decât Gear VR şi Rift, care să vină la un preţ de aproximativ 200 de dolari. Astfel, bariera de intrare reprezentată de preţ (smartphone + Gear VR sau PC + Oculus Rift) scade foarte mult, mai mulţi utilizatori putând intra în familia de dispozitive Oculus mult mai uşor.

Lansarea lui Pacific este aşteptată cândva în anul 2018, concepte pentru acest model fiind deja prezentate anul trecut în cadrul convenţiei Oculus sub formă de prototip. În acest moment, Oculus Rift beneficiază de o reducere de preţ substanţială, headset-ul alături de controllerele wireless „Touch” fiind listate online la 400 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult