Go4News: Credeaţi că realitatea virtuală e un concept relativ nou? Atunci nu aţi văzut această emisiune TV din 1990

Realitatea Virtuală este văzută ca posibilul următor lucru important în tehnologie, iar companii mari precum Google, Facebook sau Samsung investesc masiv în acest domeniu. Mulţi dintre noi ar putea crede că tehnologia este relativ nouă, însă ne-am înşela. În 1990, la emisiunea Today’s Japan, era prezentată o astfel de tehnologie, iar pentru vremea respectivă era ceva spectaculos. Pe atunci aceste dispozitive erau foarte scumpe, iar puţini oameni aveau şansa să le folosească.

Produsă de canalul de televiziune NHK, emisiunea oferea informaţii despre o nouă tehnologie şi descria un sistem prin care poate fi „simţită realitatea artificială”. De asemenea, erau subliniate cele mai noi descoperiri în domeniul graficii pe computer.

 

 

Atrage atenţia faptul că headset-ul folosit atunci este foarte asemănător cu cele de astăzi, precum Oculus VR sau Gear VR. Dispozitivul prezentat în emisiunea din 1990 a fost creat de către pionierul american în domeniul VR Jaron Lanier şi compania lui, acum defunctă, VPL Research. Lanier îşi numea invenţia EyePhone.

 

Headset-ul avea o greutate de 2,5 kilograme şi costa 9.400 de dolari. Pentru a interacţiona cu obiectele din realitatea artificială, utilizatorii de EyePhone foloseau ă mănuşă numită DataGlove. 

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat