HTC ar putea anunţa un dispozitiv VR mobil în cadrul evenimentului Google din octombrie

18.09.2017
HTC ar putea anunţa un dispozitiv VR mobil în cadrul evenimentului Google din octombrie

Faptul că HTC pregăteşte lansarea unui headset de realitate virtuală mobil, independent de smartphone sau alt hardware, nu este un secren, însă acum am aflat şi cum se numeşte noul dispozitiv. Compania a depus actele pentru o marcă înregistrată sub numele „Vive Focus”, pe care plănuieşte să o folosească în Statele Unite şi în Uniunea Europeană. Având în vedere că nu există alte informaţii oficiale sau neoficiale despre un alt produs Vive care urmează să se lanseze în viitorul apropiat, acesta ar putea fi numele noului headset VR mobil.

Conform informaţiilor disponibile în prezent, unele oficiale, altele mai puţin oficiale, HTC urmează să lanseze un headset VR mobil independent înainte de sfârşitul acestui an. Acum că a fost înregistrat numele Vive Focus, este uşor să presupunem că acesta va fi numele dispozitivului, iar detaliile despre acesta care au apărut în ultimele săptămâni sunt cel puţin interesante.

Se pare că anunţul oficial al lui Vive Focus ar putea fi făcut chiar pe scena Google, la începutul lunii octombrie, dispozitivul urmând a fi prezentat alături de smartphone-urile Pixel 2 şi Pixel 2 XL. Acesta ar putea fi echipat cu chipset-ul Snapdragon 835 de la Qualcomm şi ar putea oferi toţi senzorii necesari pentru o experienţă de realitate virtuală de calitate.

Circulă zvonuri despre captarea mişcărilor utilizatorului pe şase axe, lucru care ar asigura mişcare liberă în spaţiul de joc, fără inconvenienţa firelor, ca în cazul soluţiilor pentru „acasă”. De asemenea, dispozitivul ar putea fi compatibil cu platforma Daydream VR de la Google, lucru care îi va asigura acces la o librărie de software deja lansat, pe lângă cel care urmează să vină în lunile următoare.

Pe lângă Vive Focus cu Daydream, se zvoneşte lansarea unei versiuni dedicată pieţei chineze, fără compatibilitate cu această platformă. Vom afla dacă aceste zvonuri se adeveresc pe 4 octombrie, când va avea loc evenimentul de prezentare de la Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult