HTC pregăteşte o versiune portabilă a headset-ului VR Vive

16.02.2017
HTC pregăteşte o versiune portabilă a headset-ului VR Vive

HTC Vive este în acest moment cel mai scump şi mai performant sistem de realitate virtuală pentru consumatori. În timp ce Oculus VR oferă o soluţie de medie mai accesibilă, iar Sony vinde un headset de bază la jumătate din preţ, produsul realizat de HTC rămâne cel mai restrictiv. Având în vedere parteneriatul dintre Oculus si Samsung pentru sistemul portabil Gear VR, HTC a dezvăluit că va lansa un produs pentru acest segment de piaţă, însă abordarea va fi complet diferită.

Chia-lin Chang, preşedintele diviziei de vânzări la nivel global al HTC, a dezvăluit că în cursul acestui an, compania va prezenta o soluţie de realitate virtuală mobilă. Spre diferenţă de alte soluţii de acest gen, noul Vive portabil nu va implica introducerea unui smartphone într-o cutie din plastic, ci va fi un produs diferit. Acest lucru sugerează însă că smartphone-urile HTC nu vor fi implicate în acest plan, fiind vorba mai degrabă de un headset de sine stătător.

Este posibil să fie vorba despre un dispozitiv care se conectează la un smartphone prin intermediul unui cablu (USB Type-C poate asigura viteza de transfer necesară), sau poate că tot hardware-ul va fi inclus direct în headset. Probabil că peţul modelului portabil de la Vive va fi cu mult peste cel al lui Gear VR, însă cu siguranţă ar trebui să fie mai scăzut decât cel al PlayStation VR şi Oculus Rift.

Chang a sugerat că un anunţ referitor la noul dispozitiv va fi făcut în următoarele câteva luni, ceea ce înseamnă că o eventuală lansare ar putea avea loc în cea de-a doua jumătate a anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult