Microsoft a anulat versiunea a doua de HoloLens. Cea de-a treia va ajunge pe piaţă în 2019

21.02.2017
Microsoft a anulat versiunea a doua de HoloLens. Cea de-a treia va ajunge pe piaţă în 2019

Prima versiune de HoloLens a început să ajungă în mâinile dezvoltatorilor încă de anul trecut, însă va mai dura ceva vreme până când consumatorii vor pune mâna pe astfel de dispozitive. Conform unor noi informaţii din interiorul Microsoft, compania a anulat deja planurile pentru dezvoltarea celei de-a doua versiuni de HoloLens, care era programată pentru lansare în viitorul apropiat, tot pentru dezvoltatori, concentrându-şi energia către cea de-a treia versiune, care ar putea fi lansată şi în magazine.

Nu este neobişnuit ca o companie să dezvolte mai multe versiuni de hardware înainte de lansarea oficială, însă decizia companiei de a renunţa la cea de-a doua versiune pentru a accelera dezvoltarea celei de-a treia, sugerează că Microsoft are o încredere sporită în acest produs. Odată cu noile planuri referitoare la HoloLens, se pare că şi data lansării a fost modificată. Cel mai devreme am putea vedea pe rafturi noua versiune în 2019, timp în care tehnologia ar putea avansa foarte mult.

Avantajul va fi hardware mai puternic, display-uri care să acopere o suprafaţă mai mare din raza vizuală a utilizatorilor, autonomie mai bună şi o experienţă de utilizare mai comodă. În tot acest timp, dezvoltatori vor avea destul timp să se familiarizeze cu acest tip de dispozitive, mai ales după ce Microsoft va integra iniţiativa Holographic în Windows 10 odată cu Creators Update. Aplicaţiile compatibile cu headset-urile de realitate virtuală Holographic vor fi compatibile şi cu HoloLens, deci odată cu lansarea din 2019, va exista şi o librarie consistentă de aplicaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult