Qualcomm prezintă un headset VR care funcţionează fără cabluri, motorizat de chipsetul Snapdragon 835

01.03.2017
Qualcomm prezintă un headset VR care funcţionează fără cabluri, motorizat de chipsetul Snapdragon 835

Cu rol demonstrativ, dispozitivul numit “Snapdragon 835 Virtual Reality Development Kit” include tot hardware-ul necesar pentru o experienţă VR autentică şi va fi pus la dispoziţia dezvoltatorilor interesaţi să creeze jocuri VR şi AR.

Echipat cu acelaşi chipset Qualcomm rezervat şi pentru seria de telefoane Galaxy S8, noul dispozitiv Snapdragon VRDK redă imagini stereoscopice cu ajutorul unui ecran AMOLED cu  rezoluţie 2560×1400 pixeli. Complet autonom, headset-ul prevăzut cu acumulator propriu dispune de 4GB memorie RAM LPDDR4 şi 64GB  memorie internă, suficient pentru o colecţie stufoasă de jocuri VR.

Dispozitivul alimentat prin conector USB-C dispune de conexiune WiFi şi Bluetooth, respectiv un trackpad pe colţul din dreapta a carcasei pentru navigarea sistemului de meniuri.

Menit să permită interacţiunea cu mediul virtual, Snapdragon VRDK include sistemul Leap Motion pentru urmărirea mişcărilor mâinilor şi senzori care permit interpretarea orientării în spaţiu fără a fi necesară poziţionarea în raza de acţiune a unor senzori externi.

Pentru folosirea eficientă a puterii de procesare disponibilă un set de camere video instalate în interiorul vizorului urmăresc constant mişcările ochilor, concentrând detaliile in porţiunea de imagine pe care o privim la momentul respectiv.,

Qualcomm asistă dezvoltatorii de aplicaţii VR cu kit software dedicat (SDK), pus la dispoziţie gratuit. Potrivit companiei, o versiune comercială pentru dezvoltatori a headset-ului  Snapdragon VRDK va fi disponibilă în intervalul Q2 2017, primele dispozitive VR motorizate de chipsetul Snapdragon 835 urmând să fie anunţate după jumătatea acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult