Apple Watch cu modem LTE ar putea fi lansat înainte de sfârşitul anului 2017

07.08.2017
Apple Watch cu modem LTE ar putea fi lansat înainte de sfârşitul anului 2017

Watch este probabil dispozitivul Apple care s-a bucurat de cel mai puţin succes în ultimii câţiva ani, însă compania nu pare să renunţe la ideea de ceas inteligent. După o serie de upgrade-uri minore, compania este pregătită să lanseze o nouă generaţie de Apple Watch, care ar putea funcţiona fără un smartphone. Ceasul ar putea beneficia de conectivitate la internet printr-o antenă LTE proprie, iar sincronizarea cu ceasul ar putea fi astfel opţională.

Sursa acestor informaţii este Bloomberg, care în general nu prezintă astfel de ştiri fără să aibă surse verificate. Apple pare să ţintească către o lansare în 2017 a noului său ceas, care va fi dezvoltat în parteneriat cu Intel, care va oferi componentele pentru conectivitate la internet. Noul Apple Watch ar putea astfel să se adreseze şi publicului care nu foloseşte dispozitive iPhone în viaţa de zi cu zi, dar care nici nu îşi doresc să folosească ceasuri Android Wear produse de partenerii Google.

Un motiv de îngrijorare despre noul model ar fi însă autonomia. Apple Watch este realizat pentru a putea fi folosit timp de o zi „de lucru” de 18 ore, în ambele sale variante disponibile în acest moment, însă acestea nu beneficiază de o conexiune permanentă la internet. Un modem LTE ar putea creşte consumul, iar singura metodă prin care acesta ar putea să egaleze sau să întreacă autonomia modelelor precedente ar fi să crească în dimensiuni pentru a găzdui un acumulator mai mare, sau să miniaturizeze componentele interne pentru a face loc unui acumulator mai mare.

Noul Apple Watch ar putea fi lansat alături de noua versiune a sistemului de operare watchOS 4, care va aduce noi funcţionalităţi prin intermediul asistentei virtuale Siri, va activa plăţile prin intermediul iMessage şi va putea comunica prin Bluetooth cu dispozitivele de fitness inteligente din sălile de sport. Cel mai probabil, generaţia a treia de Apple Watch va fi dezvăluită cândva în toamnă, într-un eveniment separat de cel dedicat noilor modele de iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult