ASUS a prezentat la IFA ZenWatch 3 cu ecran rotund şi chipset Qualcomm W2100

31.08.2016
ASUS a prezentat la IFA ZenWatch 3 cu ecran rotund şi chipset Qualcomm W2100
Încă odată se dovedeşte că leak-urile din trecut aveau o bază reală. ASUS a lansat la IFA 2016 în cadrul evenimentului Zenvolution noul ZenWatch 3, un nou smartwatch bazat pe Android Wear, de data aceasta cu ecran perfect rotund. Acesta este realizat din materiale premium şi integrează majoritatea funcţiilor pe care ne-am obişnuit să le găsim într-un ceas inteligent din 2016, însă foloseşte un chipset nou-nouţ.
 
ZenWatch 3 este primul smartwatch de pe piaţă bazat pe noul Snapdragon W2100, chipset-ul Qualcomm realizat exclusiv pentru ceasuri inteligente şi alte dispozitive de purtat la mână. Acesta ar trebui să asigure o autonomie crescută, graţie consumului de energie mai mic, ASUS garantând două zile de utilizare normală la o singură încărcare. Cei care doresc să extindă autonomia vor avea însă la dispoziţie şi un accesoriu care extinde durata de utilizare cu încă aproape o zi întreagă. Ceasul beneficiază de încărcare rapidă cu ajutorul încărcătorului magnetic inclus în pachet, care asigură încărcarea până la 60% din capacitate în doar 15 minute.
 
Ceasul este realizat din oţel inoxidabil 316L, acelaşi utilizat şi în industria ceasurilor de lux şi vine într-un corp care măsoară doar 10 mm în grosime. ZenWatch 3 este rezistent la apă şi praf, primind certificare IP67 şi beneficiază de două butoane laterale şi o coroană rotativă. Ceasul va fi livrat în patru culori, gri, auriu, argintiu şi auriu roze, toate modelele având în jurul display-ului finisaje de culoare aurie. 
 
Sistemul de operare Android Wear va beneficia de un facelift „ASUS”, acesta fiind livrat cu 50 de modele pentru cadran şi posibilitatea de a instala mai multe cu ajutorul unui smartphone. Ceasul va fi integrat cu suita software pentru monitorizarea activităţii ZenFit, diverse widget-uri putând afişa statistici rezultate din monitorizarea efortului utilizatorului direct pe ecranul principal.
 

 

 
ASUS ZenWatch 3 se va lansa în curând la preţul de 229 de euro.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult