Ceasul modular BLOCKS s-a lansat oficial alături de şase accesorii

11.01.2018
Ceasul modular BLOCKS s-a lansat oficial alături de şase accesorii

Ceasul inteligent modular BLOCKS ajunge în sfârşit pe piaţă. După un proiect de succes pe Kickstarter şi multe amânări, cei care îşi doresc un ceas cu funcţii „pe gustul lor” îl pot acum comanda. Singura veste proastă este legată de preţ, întrucât pachetul de bază oferă un dispozitiv destul de modest în funcţii, iar fiecare modul în parte costă bani în plus.

Pachetul de bază BLOCKS poate fi comandat acum la preţul de 259 de dolari, acesta incluzând doar unitatea principală, care este echipată cu un ecran AMOLED de 1,39” în diametru, un procesor quad-core de la MediaTek, 512 MB memorie RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 350 mAh. În afară de procesorul mai „ciudat”, acesta nu este cu nimic diferit faţă de alte ceasuri Android Wear de pe piaţă, care vin la preţuri similare.

Avantajul lui BLOCKS ar trebui să fie însă libertatea de personalizare, fiind disponibile şase accesorii pentru acesta, fiecare la preţul de 35 de dolari. Accesoriile se montează ca bucăţi pe cureaua de mână şi oferă funcţii în plus precum un senzor pentru puls, un LED care poate fi folosit pe post de lanternă, un modul GPS, baterie în plus, un buton programabil şi un senzor ambiental, care măsoară temperatura, presiunea atmosferică şi umiditatea aerului.

Un ceas BLOCKS complet echipat costă astfel 469 dolari, urmând ca în viitor să fie lansate noi module. Din păcate la acest preţ întâlnim alte ceasuri inteligente premium, care vin cu toate aceste capabilităţi şi alte câteva în plus integrate în pachetul de bază (precum conectivitate LTE). Având în vedere că ceasul nici măcar nu rulează Android Wear, ci o versiune modificată de Android Oreo, este posibil ca BLOCKS să fie un produs care este deja depăşit de vremuri, preţul fiind principalul său dezavantaj. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult