Ceasul Samsung Gear S2 a primit un update de software care adaugă funcţiile de pe Gear S3

28.03.2018
Ceasul Samsung Gear S2 a primit un update de software care adaugă funcţiile de pe Gear S3

Samsung Gear S2 a fost un dispozitiv atât de intere interesant încât Samsung nu s-a obosit să schimbe foarte multe lucruri referitoare la hardware-ul său pe modelele mai noi, Gear S3 şi Gear Sport. Din păcate însă, sistemul său de operare Tizen a rămas în urmă faţă de cel al modelelor mai recente. Se pare însă că Samsung nu a uitat de utilizatorii de Gear S2, aducând acest model la zi cu toate funcţiile software disponibile pe modelele mai recente printr-un update software.

Cei care încă folosesc un Gear S2 şi nu au făcut upgrade la un model mai recent vor putea să îl păstreze în continuare, întrucât acum toate funcţiile şi meniurile sunt identice între cele trei generaţii. Meniul radial, controlat prin intermediul rotiţei din jurul display-ului este acum mai bine structurat şi poate fi navigat prin mai puţine atingeri ale ecranului, în timp ce meniul de setări rapide este mereu la un swipe de sus în jos distanţă.

Printre noutăţi se regăsesc şi mai multe moduri de monitorizare a activităţii, controlul clipurilor video de pe televizoare sau smartphone-uri Samsung, posibilitatea de a controla aplicaţiile de realitate virtuală Gear VR, posibilitatea de a controla prezentări în Power Point şi o aplicaţie pentru vreme mult mai detaliată.

Actualizarea software este disponibilă chiar acum, instalarea ei putând fi realizată folosind aplicaţia Samsung Gear de pe smartphone-uri. Având în vedere că un ceas inteligent lansat în urmă cu mai bine de doi ani încă funcţionează foarte bine şi astăzi şi încă primeşte actualizări software, începem să ne întrebăm de ce dispozitive precum Galaxy S6 şi S7, mult mai populare decât smartwatch-urile, nu primesc un tratament similar din partea companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult