Fitbit anunţă Versa, noul său ceas inteligent inspirat de produsele Pebble

Fitbit anunţă Versa, noul său ceas inteligent inspirat de produsele Pebble

Fitbit a investit mult în ultimii ani pentru a-şi consolida oferta de ceasuri inteligente, cumpărând companii precum Vector Watch şi Pebble. Rezultatul acestor achiziţii pare să fie Fitbit Versa, un nou ceas inteligent orientat către utilizatorii care au nevoie de câteva funcţii în plus faţă de o brăţară inteligentă obişnuită şi un înlocuitor pentru modelul Iconic, lansat anul trecut.

Versa pare să fie inspirat foarte mult de design-ul pionierat de Pebble, fiind livrat într-o formă cu display pătrat şi colţuri rotunjite, cu butoane fizice pe laterale şi o gamă de culori neutre pentru carcase şi brăţări. La nivel de hardware, Versa vine echipat cu un display de 1,34” cu luminozitate de 1.000 nits, ceva ce sugerează că nu va avea probleme de afişare în bătaia directă a soarelui. Acesta va fi protejat de Gorilla Glass 3, în timp ce corpul ceasului va fi realizat din aluminiu. Vor exista două variante ale ceasului: cea normală şi „special edition”, diferenţa între acestea fiind schema de culori, cât şi integrarea unui cip NFC. Autonomia pe ambele modele este de aproximativ 4 zile, iar modelul cu NFC va putea efectua şi plăţi la orice POS contactless.

Software-ul care va sta la baza experienţei Fitbit Versa se numeşte Fitbit OS 2.0 şi oferă utilizatorilor posibilitatea să îşi personalizeze meniurile după bunul plac. De asemenea, utilizatorii de Android vor beneficia de funcţia Smart Replies pentru mesajele primite pe telefon.Majoritatea funcţiilor lui Fitbit Versa vor fi orientate către monitorizarea efortului depus şi a sănătăţii, fiind echipat cu un senzor de monitorizare al pulsului,  însă va exista şi integrare cu diverse servicii şi aplicaţii precum sistemul smart home Philips Hue.

Varianta normală de Fitbit Versa este listată pe site-ul companiei la preţul de 200 euro, în timp ce varianta „specială” cu NFC costă 230 euro. Ambele pot fi configurate cu brăţări din cauciuc, metal, material textil sau metal (fiecare brăţară sau accesoriu costă între 30 şi 100 euro), însă fiecare model vine standard cu două brăţări în cutie: mare şi una mai mică, pentru a asigura o experienţă de utilizare confortabilă pentru toţi utilizatorii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult