H Band 09, un smartwatch hibrid care pune eleganţa pe primul loc (REVIEW)

21.03.2017
H Band 09, un smartwatch hibrid care pune eleganţa pe primul loc (REVIEW)

Disponibil la un preţ sub 50 de dolari, H Band 09 este un ceas hibrid prevăzut cu ecran OLED iluminat, capabil să îndeplinească rolul de fitness tracker şi alertă pentru apeluri şi notificări recepţionate pe telefonul mobil.

Prezentare

Subţire şi uşor, accesoriul H09 Band poate trece fără problemă drept un ceas de mână obişnuit. Cadranul acoperit cu un finisaj uşor reflectorizant ascunde însă un ecran OLED, iar în spate găsim un senzor pentru puls şi măsurarea presiunii sângelui. Printre funcţiile suportate se mai numără cea de pedometru şi monitorizare a calităţii somnului, alcool-test, respectiv afişarea datei şi orei.

Înainte de prima folosire este de necesar să încărcăm acumulatorul folosind adaptorul prevăzut cu sistem de fixare magnetică, conectat la un port USB. Aproximativ o oră mai târziu putem trece la sincronizarea dispozitivului cu telefonul mobil. Acest pas este necesar pentru setarea corectă a datei şi orei, a limbii de afişare a interfeţei, precum şi pentru a beneficia de întregul potenţial al dispozitivului. Operaţiunea constă în descărcarea şi instalarea aplicaţiei H Band din magazinul Google Play sau App Store urmată de folosirea opţiunii „sincronizare” în cadrul aplicaţiei, după ce am activat suportul pentru conectivitate bluetooth din setările telefonului mobil.

Odată conectat la telefonul mobil, ceasul H09 va vibra atunci când primim apeluri sau mesaje de notificare, înlocuind cu succes tonurile de apel.

H09 Band foloseşte un ecran OLED de formă circulară, optimizat pentru un consum de energie cât mai redus. Acesta suportă rezoluţia de 128×128 pixeli şi oferă un afişaj monocrom, fără interfaţă touch. În schimb, putem comuta funcţiile dispozitivului folosind unicul buton vizibil în lateral. Cât despre rolul de ceas, ecranul este aprins automat pe baza senzorului de orientare, la simpla rotire a mânii.

Prevăzut cu un acumulator de 100 mAh, H09 Band poate funcţiona aproximativ o săptămână fără grija adaptorului de alimentare, iar carcasa etanşă promite o utilizare fără emoţii atunci când ne spălăm pe mâni sau mergem la plajă.

H09 Band în rolul de fitness tracker

Manager de activităţi cu funcţionalitate de bază, H Band 09 poate număra paşii făcuţi de-a lungul întregii zile, precum şi durata perioadelor de repaus, trimiţând măsurătorile către aplicaţia H Band instalată pe telefonul mobil. Aici putem găsi estimări privind caloriile arse şi calitatea somnului. Aplicaţia poate atenţiona atunci când petrecem prea mult timp lucrând într-un mediu office, încurajând scurte pauze de mişcare pentru evitarea sedentarismului.

Disponibilă la cerere pe ecranul OLED, funcţia de monitorizare a pulsului este activată intermitent şi pentru diferenţierea perioadelor de alergat de simplul mers pe jos, aplicaţia H Band ajustând în mod automat măsurătorile privind caloriile arse şi necesarul de activităţi zilnice. Datele acumulate pot fi comparate de la o lună la alta, obţinând o imagine în ansamblu asupra stilului de viaţă pe care îl avem şi aspectele care ar trebui corectate.

Concluzie

Foarte simplu de folosit, H09 Band este un înlocuitor excelent pentru clasicul ceas de mână, capabil să ofere funcţionalitatea unui activity tracker.

Construcţia suplă şi elegantă, împreună cu autonomia generoasă a bateriei, recomandă dispozitivul şi ca alternativă smartwatch cu dotări minimale, oferind alerte pentru apelurile şi mesajele primite pe telefonul mobil.

Accesoriul H09 Band Box a fost primit pentru testare din partea magazinului www. banggood.com, de unde poate fi achiziţionat la preţul de 44.99 dolari.

Părţi pozitive

Dimensiuni comparabile unui ceas de mână obişnuit
Fitness tracker şi alerte pentru mesajele de notificare primite pe telefonul mobil
Autonomie bună a bateriei
Preţ accesibil

Părţi negative

Ecranul OLED este greu lizibil in zilele însorite

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult