Huawei Watch 3 va întârzia. Modelul actual încă se vinde bine

02.03.2018
Huawei Watch 3 va întârzia. Modelul actual încă se vinde bine

Piaţa de wearables pare să se fi stabilizat în ultimii câţiva ani, cu dispozitivele care monitorizează efortul, precum brăţările inteligente, în topul vânzărilor, atenţia fiind depărtată de ceasurile dedicate cu Android Wear. Huawei, producătorul unuia dintre cele mai interesante modele de smartwatch, nu pare să se grăbească să aducă un nou produs de acest gen pe piaţă, însă CEO-ul Richard Yu a confirmat că un Huawei Watch 3 va veni… cândva.

Într-un interviu oferit publicaţiei TechRadar, Richard Yu a confirmat faptul că Huawei Watch 3 va fi lansat, însă nu urmează ciclul de lansări din trecut. Întrucât Huawei Watch 2 încă se vinde destul de bine, nu există un motiv pentru a grăbi lansarea generaţiei a treia. Modelul Watch 1, lansat în 2015, s-a dovedit a fi un dispozitiv popular la momentul lansării, în timp ce Watch 2 i-a dezamăgit pe cei care aşteptau cu interes un upgrade.

Problema în cazul ceasurilor inteligente este faptul că nu prea există foarte mult spaţiu pentru evoluţie. În timp ce diverse funcţii noi software ar putea fi adăugate pe generaţiile noi, acestea ar putea funcţiona la fel de bine şi pe dispozitivele mai vechi, atât timp cât sunt echipate cu hardware-ul necesar. Deja ceasurile beneficiază de senzori din ce în ce mai avansaţi, GPS, rezistenţă la apă şi praf şi multe altele. Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri pentru dispositive mobile a lansat un singur model de cip, W2100, dedicat smartwatch-urilor în urmă cu doi ani.

Există posibilitatea ca mulţi producători să amâne lansările de noi dispozitive de purtat în aşteptarea unei noi soluţii de procesare de la Qualcomm, sau a unui nou software de la Google, care să aducă într-adevăr funcţionalitate în plus şi o optimizare mai bună a consumului de baterie pentru autonomie crescută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult