Un criminal a fost prins datorită unei brăţări de fitness Fitbit

04.10.2018
Un criminal a fost prins datorită unei brăţări de fitness Fitbit

Tehnologia pe care o avem tot timpul cu noi ajută poliţia să rezolve diverse cazuri, însă uneori filmările şi fotografiile nu sunt de ajuns. Se pare că brăţările de monitorizare a sănătăţii şi efortului pot fi foarte importante pentru cazuri de omucidere, întrucât acestea pot înregistra cu exactitate bătăile inimii, stabilind astfel ora decesului şi momentele în care a avut loc atacul. Pentru a doua oară în istorie, o brăţară Fitbit a jucat un rol important în identificarea şi prinderea unui criminal în Statele Unite.

Presa americană scrie despre un caz în care o victimă de sex feminin a fost ucisă de tatăl său vitreg în vârstă de 90 de ani. Acesta a fost depistat pe camerele de supraveghere din zonă, însă informaţiile înregistrate de brăţara Fitbit au fost cele care au ajutat la identificarea criminalului, întrucât bătăile inimii înregistrate de brăţară se suprapun cu timpul în care acesta a fost prezent în casa victimei.

În timpul vizitei, bătăile inimii ale victimei au fost semnificativ accelerate, probabil din cauza unei discuţii aprinse. La opt minute distanţă de momentul în care cearta a început,bătăile inimii au încetinit semnificativ, aproape brusc, iar la alte cinci minute după ce agresorul a părăsit locul crimei, acestea au dispărut complet. Toate aceste momente sunt înregistrate în contul de FitBit ale victimei, compania acceptând să colaboreze cu forţele de ordine, punându-le la dispoziţia acestora. De altfel, politica de confidenţialitate a companiei menţionează aceste lucruri atunci când îţi înregistrezi un cont.

Victim a fost găsită în casa ei cinci zile mai târziu de un coleg de serviciu, care a venit să verifice dacă aceasta se simte bine, după ce a lipsit fără să dea semne. Aceasta avea o rană deschisă la gât şi urme de lovituri la nivelul capului.

În timp ce nu avem încă o tehnologie destul de performantă pentru a salva vieţi în astfel de situaţii, brăţările de genul celor de la Fitbit pot ajuta la prinderea mai rapidă a infractorilor, datele colectate de acestea putând fi folosite drept dovezi în astfel de cazuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult