Facebook ar putea lansa un concurent pentru Amazon Echo Show

27.07.2017
Facebook ar putea lansa un concurent pentru Amazon Echo Show

Având în vedere că majoritatea companiilor mari de tehnologie deja au intrat sau urmează să intre pe piaţa de boxe inteligente pentru casă, era de aşteptat să auzim informaţii şi despre o alternativă de la Facebook. Amazon a fost primul jucător important pe această piaţă, fiind urmat acum de Microsoft, Apple, Samsung şi Xiaomi, însă Facebook ar fi prima companie care nu produce obligatoriu hardware care va intra pe această piaţă. Informaţiile despre dispozitivul Facebook sunt momentan la nivel de zvon, însă informaţiile sunt destul de detaliate pentru a fi credibile.

În timp ce majoritatea companiilor merg strict pe ideea de boxă inteligentă, Facebook ar putea testa intern deja un dispozitiv echipat atât cu difuzoare şi microfoane, cât şi cu un display tactil, care să faciliteze afişarea de conţinut. Informaţiile disponibile vorbesc despre un dispozitiv cu ecran cu diagonală de 15”, lucru care sugerează că vorbim despre un dispozitiv de dimensiuni mari.

Se pare însă că Facebook nu ţinteşte obligatoriu spre piaţa de „boxe” inteligente, ci vrea să concureze cu Amazon Echo Show. Întrucât compania nu dispune de un asistent virtual care să preia comenzi vocale, cel puţin la început, dispozitivul său va beneficia de interacţiuni exclusiv prin intermediul ecranului tactil.

Fcebook pare să colaboreze cu LG pentru realizarea panoului din display, întregul dispozitiv urmând a fi produs în masă în fabricile Pegatron. Lansarea este aşteptată la începutul anului viitor, însă cel mai probabil vom afla informaţii despre dispozitivul inteligent de la Facebook în cadrul conferinţei F8, care are loc de obicei în primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult