Facebook este obligată să plătească sute de milioane de dolari din cauza faptului că Oculus ar fi furat tehnologia unei firme

02.02.2017
Facebook este obligată să plătească sute de milioane de dolari din cauza faptului că Oculus ar fi furat tehnologia unei firme

O instanţă din Dallas a decis că Facebook şi două persoane trebuie să plătească 500 de milioane de dolari după ce o companie pe care o deţine a folosit în mod ilegal tehnologii pentru realitatea virtuală ale unei firme, scrie BBC.

 

Juriul a decis că Oculus, companie cumpărată de Facebook în 2014, a folosit software care aparţinea ZeniMax, o firmă care lucra la propriul dispozitiv pentru realitate virtuală.

ZeniMax susţine că inovaţiile sale în realitatea virtuală au fost în mod ilegal copiate când Oculus a construit primul său headset de realitate virtuală, Rift. Compania Oculus va trebui să plătească 300 de milioane de dolari, iar fostul său şef, Brendan Iribe, şi unul dintre cofondatori, Palmer Luckey, alte 200 de milioane de dolari. 

 

Reprezentanţii companiei Oculus au transmis că sunt dezamăgiţi şi că vor face apel la decizia curţii.

 

 

Cazul ar putea influenţa rezultatele financiare ale Facebook. Profitul companiei aproape s-a dublat în al patrulea trimestru al anului trecut, ajungând la 3,6 miliarde de dolari.

 

Reprezentanţii companiei susţin că în prima jumătate a anului 2017 Facebook va ajunge la două miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult