Facebook închide Lifestage, aplicaţia sa de socializare pentru utilizatorii tineri

10.08.2017
Facebook închide Lifestage, aplicaţia sa de socializare pentru utilizatorii tineri

Vara pare să fie sezonul de curăţenie pentru Facebook, întrucât compania a decis să închidă încă una dintre aplicaţiile sale de mobil lansate în urmă cu nu foarte mult timp. Facebook Lifestage, o aplicaţie pentru utilizatorii tineri ai reţelei de socializare, dispare la mai puţin de un an distanţă de lansarea sa în AppStore şi Google Play, însă evenimentul nu a fost în niciun fel anunţat. Compania pur şi simplu a delistat aplicaţia de pe „rafturile” virtuale.

Lifestage era o aplicaţie pentru tineri de maximum 21 de ani, care încerca să integreze elemente de tipul Snapchat în experienţa de utilizare a reţelei de socializare Facebook. Aceasta includea funcţii foto speciale, precum pictograme, rame şi alte elemente de decorare a imaginilor, cât şi posibilitatea de a înregistra clipuri scurte pe care să le publici sau să le trimiţi prietenilor din listă.

Acum că Facebook, Instagram şi chiar Messenger includ astfel de funcţii, probabil că Lifestage nu mai este necesar. De câteva luni Facebook a primit chiar şi o sub funcţie de cameră avansată, care include filtre tridimensionale şi bazate pe locaţie, capabilitatea Stories şi posibilitatea de a trimite mesaje cu termen de expirare în afara serviciului Messenger.

Facebook Lifestage a fost dezvoltat de Michael Sayman, un programator de 20 de ani din cadrul companiei. Acesta şi-a dorit să ofere o platformă „privată” pentru utilizatorii tineri de Facebook, însă se pare că aceştia nu asta îşi doreau. Tinerii preferă în schimb să petreacă timp pe Instagram şi Snapchat, lucru care a dus la inevitabila închidere a aplicaţiei Lifestage.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult