Facebook Live devine mai util pentru administratorii de pagini

16.01.2017
Facebook Live devine mai util pentru administratorii de pagini

Facebook a lansat un nou update pentru funcţia Live, care este dedicat administratorilor de pagini. Acesta adaugă câteva funcţii noi, care va ajuta această platformă să concureze mai bine cu servicii precum Twitch şi YouTube. Pornirea unui livestream de pe o pagină nu mai implică utilizarea unui smartphone sau a unui software avansat, ci poate fi făcută de oriunde de pe orice PC sau laptop echipat cu o cameră web.

Paginile vor putea astfel iniţia un livestream direct din browser, folosind camera web a computerului ca sursă video. Înainte, funcţia live era compatibilă doar cu aplicaţiile de mobil care foloseau API-ul Facebook Live şi cu software de transmisie precum OBS sau Xsplit, care necesitau mai mulţi paşi în configurarea corectă. Practic, administratorii de pagini pot face acum de pe computer ceea ce orice utilizator poate face în mod normal de pe un smartphone sau tabletă.

Noile capabilităţi sunt realizate pentru a încuraja creatorii de conţinut să îşi înregistreze episoade din vlog-ul personal direct pe Facebook în regim live, întrucât YouTube oferă această capabilitate de mai mulţi ani. De asemenea, pentru paginile cu mai mulţi moderatori, există acum posibilitatea de a oferi drepturi de „contribuitor live”. Dacă înainte doar administratorii paginii aveau acces la livestream-uri, acum oricine este pe lista de contribuitori poate iniţia astfel de transmisii video.

În cele din urmă, publisherii vor avea acces la o serie de unelte noi care oferă statistici despre clipurile video şi livestream-uri, un link uşor accesibil către librăria de clipuri video de pe pagină şi posibiltiatea de a publica un clip pe mai multe pagini simultan, pentru cei care administrează mai multe pagini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult