Facebook Messenger primeşte suport pentru fotografii în rezoluţie „4K”

22.11.2017
Facebook Messenger primeşte suport pentru fotografii în rezoluţie „4K”

Facebook Messenger este unul dintre cele mai populare servicii de comunicare din lume, însă nu este nici pe departe cel mai plăcut de folosit. Pe lângă adăugarea unor funcţii mai mult sau mai puţin utile precum Stories şi capabilitatea de a juca jocuri video în interiorul aplicaţiei, lucruri care au îngreunat mult performanţa pe smartphone-uri în ultimii ani, Messenger oferea şi una dintre cele mai slabe funcţii de trimitere a fotografiilor de pe piaţă. În curând însă, toţi utilizatorii de Messenger vor putea trimite fotografii la rezoluţie 4K.

În era în care smartphone-urile pot realiza fotografii cu adevărat impresionante, iar toţi utiliziatorii îşi trimit prin servicii de mesagerie din ce în ce mai multe fotografii, Facebook Messenger era limitat la o rezoluţie pe care compania o numeşte acum 2K. Se pare însă că destui fani ai serviciului s-au plâns de faptul că serviciul deteriorează calitatea imaginilor prea mult, încât Facebook anunţă astăzi suportul pentru fotografii „4K”. Totuşi, acest 4K nu este echivalent cu cel cinematografic sau cu standardul UHD, ci este vorba despre imagini de maximum 4.096 x 4.096 pixeli, ceva chiar mai mare pe verticală decât 4K-ul pentru clipuri video.

În consecinţă, imaginile de pe Facebook Messenger vor fi acum mai clare, cu mai puţine artefacte de compresie şi vor oferi culori mai naturale, comparabile cu cele ale fotografiilor originale. Având în vedere că rezoluţia creşte de patru ori, aceste avantaje erau de aşteptat.

Din păcate însă, schimbările nu sunt valabile pentru toţi utilizatorii simultan. Pentru început, doar cei care folosesc Facebook Messenger în Statele Unite, Canada, Franţa, Australia, Anglia, Singapore, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud vor beneficia de această capabilitate, urmând ca alte ţări să fie incluse în acest program în săptămânile care urmează. Desigur, atunci când va fi oferit suport şi pentru România pentru fotografii la rezoluţie îmbunătăţită, va fi necesară actualizarea aplicaţiei la cea mai nouă versiune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult